Devolver Digital má svá pravidla streamování!

Devolver Digital má svá pravidla streamování!
07:40, 06.04.2017

Už pár dní odkládám napsání novinky o tom, jak Atlus striktně zakázal streamovat a screenshotovat cokoliv ohledně Persona 5. Ano, v dnešní době, kdy lidé nerozhodní při nákupu hry. Namísto, aby hledali demo, jdou na Twtich nebo Youtube. Se vydavatel rozhodl striktně postavit proti streamování.

Na PS4 je samotná funkce zamčená, lidé z capture kartami to neomezí. Ale i tam Atlus říká, že pokud něco vyspoilují (což musí být náročné při hře na 100 hodin), anebo budou stremovat ve hře cokoliv přes datum 7/7 (nevím jak moc daleko to ve hře je), tak na jejich video pošle copyright claim nebo dokonce žádost o zamčení účtu! Ano Persona 5 je silně příběhová a zážitková hra, ale je to hra na 100 hodin, takhle striktní pravidla pro 100 hodinové RPG je více méně podivné.

Celkem oprávněně tato zpráva způsobila rozruch na internetu. A speciálně reakce vydavatele menších her Devolver Digital mě opravdu pobavila a zasloužila se o tuto novinku. Na svém twitteru zveřejnili pravidla pro streamování jejich her a jsou rozhodně k pousmání.

Což říká, že to nemáte "fakt hodně vyspoilovat", že se u streamu máte smát. A hlavně, že pokud se vám ve hře něco nepovede. Nemáte nadávat hře, ale obviňovat své špatné herní schopnosti. Velice vtipně podaná reakce na kontroverzní a zpátečnické rozhodnutí Atlusu.


DALŠÍ

CGwillWin