Mario Maker bude na 3DS velmi ořezaný

Mario Maker bude na 3DS velmi ořezaný
14:28, 22.09.2016

Oznámení Super Mario Maker pro 3DS pro mě bylo milé překvapení. Naprosto logický krok přinést tuto hru na přenosnou konzoli, kdy větší bráška už je na trhu nějakou dobu. Říkám si nekonečně levelů hned jak si člověk přinese hru domů. Jenže, to by to nebylo Nintendo, aby v tom nebyl háček. Když tak koukám na to co bude 3DS verze postrádat, říkám si, že Nintendo zas tak logicky neuvažuje.

První zarážející věc je, že ty mraky levelů, které jsou dostupné na Wii U si nezahrajete. Tedy některé ano, ale nebudete moci hledat v online výtvory pod IDčka. Což znamená, že prostě pokud na youtube uvidíte fajn level, pod videem bude "course ID" tak nesáhnete pro 3DS, abyste si jej ihned stáhli a zkusili na vlastní kůži. To prostě nepůjde.

Navíc vaše vlastní výtvory nepošlete do světa. Teda pošlete, ale ne tak logicky jak by člověk čekal - přes internet. To ne. Hezky přes StreetPass (když někoho potkáte) a nebo přes lokální wi-fi. Což speciálně v naší zemi je tak nějak - úplně k ničemu. Snad jediná pozitivní věc je, že budete lokálně moci pracovat s někým na jednom levelu, ale to je slabá náplast.

No a finální tečka za Super Mario Maker 3DS je, že nebude mít 3D. Oukej pro staré skiny to může vypadat divně, ale proč by moderní nemohli podporovat 3D? Přece jenom zvlášť u Mária je to příjemný efekt, ačkoliv nijak hru neovlivňující (potřebný je prakticky jen pro 3D World). Takže z logického a super nápadu se u mě stává "Proč bych si tohle měl kupovat?".


DALŠÍ

CGwillWin