akce
Sobotní zápolení profíků v Katovicích

Sobotní zápolení profíků v Katovicích
08:47, 06.03.2016

Včerejší program v hlavní hale herní akce Intel Extreme Masters 2016 patřil především vyřazovacím bojům v League of Legends. Následně ve večerních hodinách byli tito hráči Moba hry vystřídání spíše pro-gamery zaměřené na FPS. Mám na mysli Counter-Strike, kde se utkali ti nejlepší ve finále.

Ještě předtím však nastalo klání o krále realtimové strategie ve StarCraft 2, kde se proti sobě postavili Jihokorejec Polt s norským hráčem Snutem. Favorit byl naprosto jasný a Polt nezklamal a za celý turnaj prohrál pouze jen čtyři zápasy. Po ukončení turnaje se zachoval jako profesionál a ochotně pózoval s fanoušky pro selfie.

Závěr turnaje patřil zmiňovanému turnaji v Counter-Strike, které sledovalo neskutečných 10 000 diváků přímo v hale. Borci z Brazílie z Luminosity Gaming chtěli dokončit svoji pohádkovou pouť turnajem vítězstvím nad švédskými favority z fnatic. Z počátku to tak i vypadalo, že by se to Brazilcům mohlo povést, ale posléze se projevila zkušenost fnatic a vývoj totálně obrátili a finále rozhodli ve svůj prospěch. Myslím, že sobotní program nabídl spousty eSportovní zábavy.


DALŠÍ

CGwillWin