osobnost
Del Toro: Vývoj hier obmedzujú len bastardi s peniazmi!

Del Toro: Vývoj hier obmedzujú len bastardi s peniazmi!
08:31, 20.02.2016

Na akcii DICE 2016 sa toho udialo pomerne dosť, ale ako olej na vrchu polievky rozhodne vyčnieval rozhovor s dobre známou dvojicou Guillermo del Toro a Hideo Kojima. Toto duo sa minulý rok snažilo o vlastný video herný projekt menom Silent Hills, ktorý mal byť akousi evolúciou v tejto zavedenej TPS sérii, ale ktorý nakoniec Konami ako investor potopilo v pokročilej fázy vývoja. Del Toro ako uznávaný filmový režisér však stále vidí krivdu a na tú upozornil aj vrámci širšieho záberu okolo dnešného komplikovaného vývoja video hier. Rozhovor si môžete prezrieť v originále pod týmto odkazom, kde nájdete pár zaujímavých citácií, z ktorých ja vyberám tú najzásadnejšiu a to práve na margo dnešného rozhodovania čo môže žiť vo svete vývoja a čo musí zomrieť v zárodku. Na otázku okolo kreativity tvorby video hry odpovedal Del Toro jasnou vetou:

Tvorca príbehov sa dnes snaží pozerať neustále dopredu, avšak peniaze robia presný opak a nútia vývojárov sa obzerať za seba. Tvorivosť je preto obmedzovaná len bastardmi s peniazmi!

V rozhovore rovnako padlo pár náznakov na budúcu spoluprácu medzi Del Torom a Kojimom, avšak bez bližšej špecifikácie. Zatiaľ sa máme vraj tešiť na poriadne peklo. Uvidíme či to peklo vo výsledku zase niekto nezamkne do trezoru. To by sa síce stať nemalo, keďže Hideo je v súčasnosti v novom zázemí pod krídlom SONY ale človek nikdy nevie.


DALŠÍ

CGwillWin