report
Amiibo Festival Session ve SkillZone

Amiibo Festival Session ve SkillZone
Amiibo Festival Session ve SkillZone
11:42, 23.11.2015

V neděli 22.11. jsme přijali milé pozvání od společnosti ConQuest entertainment a.s., výhradního distributora Nintenda v ČR a SR, na vyzkoušení Animal Crossing: amiibo Festival pro Wii U. Akce se konala v pražské PC herně SkillZone na Žižkově kousek od "Bulhara".

Příjemné prostředí s gaučem a Wii U doplnilo všech aktuálních 8 figurek Amiibo z prostředí série Animal Crossing. Předem se přiznávám, že jestli na Nintendu existuje série, kterou nejvíce ignoruji, tak je to Animal Crossing. Tudíž když většina přítomných začala jmenovat postavičky jmény a vybírat své oblíbence, byl jsem lehce nezúčastněný a prostě si podle vzhledu vybral Toma Nooka, což je mýval.

Klik pro zvětšení (Amiibo Festival Session ve SkillZone)

První co po roztrhání krabičky každý zaregistruje je krásné zpracování figurek. Detailně propracované včetně vzoru na zeleném svetru Toma Nooka a také poctivá váha. Není to prostě "plastové" lehoučké, ale odolně působící těžký kousek figurky. Z toho prostě sběratelé radost mít musí.

Samotná hra Animal Crossing Amiibo Festival je něco, co se asi nejvíce blíží klasické deskové hře, ale v digitálním pojetí. Každý hráč musí mít svou figurku Amiibo, kterou hru ovládá a mezi hráči se podává Wii U GamePad. Vaše figurka chodí po mapě, po políčkách na základě hodu kostkou, který provozujete přidržením figurky u snímače NFC na ovladači. V závislosti na které pole stoupnete se "něco" stane. To je doprovázeno nějakým tématickým textem, který asi okouzlí pouze fanouška série. Pro všechny ostatní je to akorát zdržování. Buď dostanete peníze (bells) nebo Happy points, což je hlavní cíl hry - mít nejvíc Happy points.

Klik pro zvětšení (Amiibo Festival Session ve SkillZone)

Ty získáváte na políčkách, obejitím celé mapy a získáním razítek, anebo na konci proměněním za zbylé peníze t.j. 1000 bells = 1 Happy point. Do všeho vstupuje ještě ekonomická složka s nákupem a prodejem "tuřínu". Ten v týdenních cyklech nakupujete a vhodně prodáváte, zde hra překvapí jak moc velká "potvora" umí být, když vám srazí ceny pod nákupní hladinu atd. Jedna hra trvá ve hře kalendářní měsíc a jedno kolo je den. Každou neděli se nakupují tuříny, do neděle musí prodat, jinak shnijí. Poté se objevují další různé "eventy", které se snaží opepřit taktiku a hru. Pak do hry vstupují ještě kartičky a NFC kartičky, které jsme v naší hře nevyzkoušeli.



Ve čtyřech hráčích hra zabere něco kolem hodiny a půl, což se časem může zrychlit, protože zdlouhavé a otravné texty nikdo ve hře už číst nebude. Princip hry je opravdu jednoduchý, nepochybně však postrádá hloubku. I přestože jsem si hru užil a finiš byl těsný a napínavý (skončil jsem třetí ze čtyř), tak nevidím důvod, proč bych ve hře trávil další čas. Primárně asi zaměřené na fandy série, na fandy Nintenda, ale pro běžné lidi zcela nezajímavý titul. Kdybych si měl doma vybrat, zda skupině lidí, kteří víc než Wii Sports nehráli, tak raději vyhrabu ze skříně zaprášené Dostihy a sázky.

Klik pro zvětšení (Amiibo Festival Session ve SkillZone)

Amiibo Festival zklamal, nejedná se o hru, kterou bych někomu doporučil a to se nebojím napsat po jedné celé hře odehrané. Celý titul působí jako čistá past na peníze, které v případě Nintenda strašně nerad vidím. Prvotní investice pro čtyři hráče se vyšplhá na více jak 2 tisíce korun, což je na úrovni kvalitních deskovek. Bohužel herní náplň a hloubka tomu vůbec neodpovídá. Každopádně pro fanoušky AC a sběratele jsou figurky asi největší lákadlo a mohu potvrdit, že jsou naprosto nádherné.

Klik pro zvětšení (Amiibo Festival Session ve SkillZone)

I přes mé výhrady ke hře, děkuji společnosti ConQuest entertainment a.s. za pozvání na dobře připravenou akci ve velmi pěkném prostředí herny SkillZone. Vždy je dobré takovýto titul vyzkoušet ve více lidech a to hlavně pozitivně Nintendo naladěných. Mé 3DS si odneslo pěknou porci StreetPass hitů, které mi vynesli zase další dílky do nekonečného sbírání puzzlů. No a nutnost dále bojovat s tím, abych nepropadl nakupování Amiibo figurek, protože jejich zpracování opravdu vyčnívá nad konkurencí.

Za pozvání děkujeme společnosti ConQuest entertainment a.s.

Klik pro zvětšení (Amiibo Festival Session ve SkillZone)


CGwillWin