Guild Wars 2 se rychle rozrůstá, Heart of Thorns právě vychází a pokračuje v příběhu

Guild Wars 2 se rychle rozrůstá, Heart of Thorns právě vychází a pokračuje v příběhu
20:08, 23.10.2015

Společnost ArenaNet, vydavatel a vývojář cenami ověnčené značky Guild Wars, dnes vydala Guild Wars 2: Heart of Thorns. Vysoce očekávaný datadisk pro Guild Wars 2 nyní vyšel a je dostupný v krabicové i digitální verzi po celé Severní Americe a v Evropě. Datadisk k MMO pro PC vychází necelé tři měsíce poté, co společnost ArenaNet oznámila, že základní hra Guild Wars 2 přechází na bezplatný model, díky čemuž značně narostla hráčská základna. ArenaNet tento nárůst ukazuje i díky dnes vydané infografice, ze které je patrné, že hra Guild Wars 2 nyní dosáhla 7 milionů hráčských účtů na celém světě.

„Pro společnost ArenaNet a naši hráčskou komunitu kolem Guild Wars 2 to byl pamětihodný rok,“ řekl Mike O’Brien, spoluzakladatel a prezident ArenaNet. „V lednu jsme fanoušky navnadili oznámením Heart of Thorns coby prvního datadisku ke Guild Wars 2 a od té doby se naše hráčská základna jen rozšiřuje. Naše komunita je všeobecně uznávaná jako jedna z nejlepších a nejpřátelštějších na poli MMO – mnozí naši veteráni uspořádali startovní zóny, ve kterých přivítali nové hráče během víkendu, kdy jsme základní hru Guild Wars 2 uveřejnili zdarma. Máme radost, když vidíme, jak naše rychle rostoucí komunita vzkvétá, a doufáme, že se hráčům bude líbit, kam je dobrodružství s Guild Wars 2 díky Heart of Thorns zavede.“



Nová infografika od společnosti ArenaNet představuje solidní data a zajímavá fakta, která podtrhují nepolevující popularitu Guild Wars 2. A to jak u hráčů v otevřeném herním světě, kteří se soustředí na příběhový obsah a průzkum světa, tak u těch, kteří zápolí na neustále se rozrůstající scéně PvP a WvW. Společnost ArenaNet nedávno oznámila zahájení turnaje profi ligy PvP Guild Wars 2 ve spolupráci s ESL, ve kterém se hraje o ceny v hodnotě 400 000 dolarů. V infografice je vidět, že účast hráčů v PvP od loňského roku vzrostla o 135 %. Podle statistik je zřejmé, že se 40 % hráčů na maximální úrovni dostavilo do startovacích zón přivítat nováčky v den, kdy byla základní hra zveřejněna zadarmo, což jen dokazuje přátelskou reputaci hráčské komunity. Třešničkou na dortu je astronomické číslo – více než 1,4 miliard hodin, které představuje celkový čas, který hráči v Guild Wars 2 od vydání strávili. Je to skoro stejně dlouhá doba, po kterou po světě chodí moderní člověk.

Guild Wars 2: Heart of Thorns nyní rozšiřuje základní hru coby placený datadisk se širokou škálou nového obsahu a funkcí, včetně nového systému mistrovství, který kompletně přetváří postup postav v pozdějších fázích hry. Datadisk si v sérii Guild Wars 2 připisuje několik prvenství, jelikož představuje cechovní síně, ve kterých si mohou gildy a hráči zabírat a upravovat část herního světa. Tím připravují půdu pro zcela nové vydání raidů, které se pro toto MMO chystají a které budou aktivovány krátce po vydání. Stejně jako v případě hry Guild Wars 2, která poskytla více než 40 velkých a bezplatných aktualizací obsahu, budou mít hráči, kteří si zakoupí Heart of Thorns, přístup k budoucím aktualizacím datadisku, a to zcela zdarma.

Klik pro zvětšení (Guild Wars 2 se rychle rozrůstá, Heart of Thorns právě vychází a pokračuje v příběhu)

Datadisk Heart of Thorns pokračuje v příběhu Guild Wars 2 a otevírá hráčům novou kapitolu jejich osobní ságy, ve které se vojska vedená hráči vydávají hluboko do srdce džungle Maguuma, aby se utkala se starým zlým drakem. Také přidává nové režimy, funkce a vylepšení hratelnosti, která se dotýkají téměř každého aspektu hry. Je zde zcela nová profese jménem revenant, která si přináší vlastní specializace a přidává nové zbraně a schopnosti k již existujícím povoláním. K dispozici je zcela nový soutěžní herní obsah s novým režimem PvP jménem Stronghold a obrovská nová mapa Desert Borderlands pro epický válečný režim WvW. Datadisk Heart of Thorns také pokládá solidní základy pro obsah pozdějších fází. Mistrovství představují nové způsoby, jak vylepšovat schopnosti a postupovat s postavou na nové úrovně. Raidy a nové dungeony Fractal přinášejí nesmírně náročný skupinový obsah. Existují zde nové způsoby, jakými si hráči mohou vydělávat legendární odměny. Soutěživí hráči zde najdou herní systémy a žebříčky jako třeba PvP Leagues a Guild Challenger Leagues, jež dláždí cestu všem, kteří si chtějí rozvíjet schopnosti na elitní úrovni.

Klik pro zvětšení (Guild Wars 2 se rychle rozrůstá, Heart of Thorns právě vychází a pokračuje v příběhu)

DALŠÍ

CGwillWin