Další část telenovely Konami

Další část telenovely Konami
07:47, 21.10.2015

Během tohoto týdne se během pár hodin objevilo několik informací na téma Kojima a Konami. O průběhu vás celkem často informujeme, protože se to hodně dotýká i nás hráčů, zejména fanoušků série Metal Gear Solid.

Včera tedy proběhla médii zpráva, že Hideo Kojima opustil k 9. říjnu Konami, tudíž již není v kontaktu s Kojima Productions. Načež přispěchalo Konami s jejich místním "Ovčáčkem" a rychlým prohlášením tuto zprávu dementovalo. Detailnější vysvětlení je, že je pouze na dovolené a je stále zaměstnancem. On a celý tým si prý berou dlouhou dovolenou, po skončení tak velkého projektu je to prý běžné (to mi tak nepřijde vzhledem k povaze Japonců). Tím ale komedie nekončí, protože novinář z The New Yorker, který zprávu o odchodu přinesl jako první, postnul na Twitter foto z rozlučkové party.

U nás se takhle neslaví odchod na dovolenou, takže bych se spíše přikláněl k té variantě, že Kojima odešel a důkaz výše naznačuje rozlučku s firmou. Některé reporty již dříve mluvily o tom, že mu smlouva vyprší 3. prosince, tak je možné, že do té doby bude na dovolené. Co považuji za podivné je chování Konami, už by měl někdo praštit do stolu a přijít s pravdou na povrch. Nebo snad ta společnost, která je si tak jistá odchodem z AAA herního průmyslu, se bojí, že by investoři a další partneři zareagovali na tuto zprávu negativně?

Pokud někoho udivuje, že se na toto téma tak mluví, tak je to asi pravda. Na druhou stranu je důležité si připomenout, že se jedná o Japonsko. Jejich systém zaměstnanosti funguje prakticky na celoživotním zaměstnání v jedné firmě a nějaké odchody tam jsou téměř nemyslitelné, protože by ten člověk začínal od nuly. Kojima strávil v Konami 29 let, což je doba, kterou si spousta z nás v jednom zaměstnání nedovede představit. On o novou vysokou pozici v herním světě nebude mít problém zavadit, jen je otázka - bude to v Japonsku? Nebo se nechá zlákat nějakým západním vydavatelem/studiem? To snad v jednom z dalších dílů naší telenovely.

DALŠÍ

CGwillWin