recenze
Xbox One a herní resty - Halo: The Master Chief Collection

Xbox One a herní resty - Halo: The Master Chief Collection
Xbox One a herní resty - Halo: The Master Chief Collection
11:48, 09.04.2015

Halo. Pojem, ktorý vo videohernom priemysle znamená asi toľko, čo Indiana Jones v tom filmovom. Už od dôb prvého xboxu, na ktorom sa titul Halo stal legendárnym si hráči po celom svete túto hru zamilovali. Čo ich k tomu ale viedlo? Prečo práve Halo? To sa pokúsime zistiť v nasledujúcich riadkoch.

Titul Halo sprevádza nás hráčov už od roku 2001, to je rok, v ktorom vyšlo prvé Halo exkluzívne pre Xbox. Bungie, štúdio, ktoré vytvorilo universum Halo samozrejme zožalo obrovský úspech a tak sa očakával diel druhý. Pokračovalo to podobne až do roku 2010. Štúdio Bungie sa pravdepodobne prejedlo vytvárania nového a nového obsahu do Halo universa a preto opustili krídla Microsoftu a začali pracovať na titule Destiny, ktoré bolo prijaté veľmi rozporuplne hlavne pre jeho neuspokojivý obsah.

Klik pro zvětšení (Xbox One a herní resty - Halo: The Master Chief Collection)

343 Industries, to je názov štúdia, ktoré prebralo značku Halo a musíme povedať, že sa im to podarilo úspešne. Remaster prvého dielu a skvelý štvrtý diel dokazujú, že značka je v správnych rukách a to nám musí zatiaľ stačiť, pretože na novú generáciu xboxu sme sa nového Halo titulu doposiaľ nedočkali.

Legenda sa vracia a to hneď 4 krát!

Nebol by to ale pravý Xbox, ak by sa na ňom neobjavil nejaký Halo titul. Preto minulý rok vyšla edícia Halo: The Master Chief Collection, ktorá obsahuje mimoriadne množstvo obsahu a podľa môjho skromného názoru patrí medzi jednu z najlepších herných kolekcií, ktorá sa kedy na trhu objavilia. Nielen že obsahuje štyri kompletné Halo hry ale ponúka aj všetky multiplayerové módy/mapy, ktoré sme mali možnosť za éru Halo vidieť a to všetko si môžete spojiť s luxusným seriálom Halo: Nightfall, ktorý si sprístupníte prostredníctvom pribaleného kódy v priamo v Halo Channelu.

Klik pro zvětšení (Xbox One a herní resty - Halo: The Master Chief Collection)

Halo kolekcia obsahuje tituly Halo: Combat Evolved Anniversary, Halo 2, Halo 3 a samozrejme posledný diel Halo 4, no a ak by vám bolo mále už čoskoro sa dočkáte ďalšieho prídavku Halo 3: ODST, ktoré bude dostupné zadarmo, ako odškodnenie za „porodné“ bolesti spojené s matchmakingom. Podrobne si jednotlivé prvky celého titulu predstavíme vo videu, ktoré je priložené pod článkom. Myslím si, že vhodnejšie je vám všetko pekne ukázať, ako popisovať celý obsah textom.

Jaké, že to Halo vlastne je?

Či by som vám Halo: The Master Chief Collection? Nie. Tu jednoducho nedávajte na moje odporučenia, osobne verím, že každý kto sa má niečo dočinenie s Halo sériou má tento titul už dávno doma. V prípade, že ste nováčik na polí konzolí a zakúpili ste si konzolu Xbox One, verte, že tento titul by mal byť váš prvý.

Klik pro zvětšení (Xbox One a herní resty - Halo: The Master Chief Collection)

Nielen, že Halo kolekcia obsahuje štyri plnohodnotné hry ale ponúka úžasný príbeh, skvelú hrateľnosť a doslova precpaný multiplayer, ktorý vám vydrží roky. Ak mám byť aboslútne úprimný a mal by som si vybrať jeden titul, ktorý obsahuje kolekciu starších hier, siahol by som jednoznačne a bez premýšľania po titule Halo: The Master Chief Collection.



Za poskytnutí hry na recenzi děkujeme společnosti Microsoft s.r.o.

Klik pro zvětšení (Xbox One a herní resty - Halo: The Master Chief Collection)

Recenzovaná verze: Xbox One
SUPER
95%
CZECHGAMER
Ak ste nehrali, neuveríte, ak ste hrali viete o čom hovorím. Výborná akcia, ktorá stráca 5 bodov z maximálneho hodnotenia len kvôli tomu, že už vieme čo nás čaká.

CGwillWin