akce
rozhovor
Snažíme se nesrovnávat, říkají tvůrci CoD: Advanced Warfare

Snažíme se nesrovnávat, říkají tvůrci CoD: Advanced Warfare
Snažíme se nesrovnávat, říkají tvůrci CoD: Advanced Warfare
19:55, 15.08.2014

Na prezentaci Call of Duty: Advanced Warfare je vždycky rušno. A to i přesto, že tvůrci vlastně přivezli k ukázce jenom multiplayerovou část hry. Sledgehammer Games si od ní hodně slibují, tak nejspíš proto. Nebo je to prostě jakási tradice, kterou je dobré dodržet. Nebo protože ukázat patnáct minut ze singleplayeru by automaticky znamenalo připravit novináře o pětinu příběhu. Dobrá, nechme toho. Na tvůrce jsme měli ohledně hry několik otázek, a tak jsme se hned po prezentaci a odehrání několika kol týmového deathmatche zeptali.

Proč jste se hru rozhodli zasadit do budoucnosti?

Rozhodli se tak Glen Schofield a Bret Robbins, náš creative director. Udělali si nějaké průzkumy a mluvili i s nějakými futuristy, aby zjistili, jaké časové období by bylo nejvhodnější, nejzajímavější a které by hráči nejraději prozkoumali. Když se to všechno dalo dohromady, vyšlo nám, že nejlepší bude hru zasadit do období 40 let od teď.

Kdysi jste pracovali na hře Call of Duty: Vietnam, proč byla hra zrušena?

Dostali jsme tehdy možnost pracovat na Modern Warfare 3 s Infinity Ward, a celé studio se kolektivně shodlo na tom, že tu nabídku vezmeme. Byla to skvělá hra a pro nás jako vývojáře to byl parádní zážitek a jsme na to velmi pyšní. Teď už ale nemáme v plánu se k Vietnamu vracet. Chtěli jsme udělat Advanced Warfare, abychom prozkoumali, co nabídne budoucnost válečnictví, a u toho zatím hodláme zůstat. Uvidíme, co nám to může přinést jako studiu, třeba to byla chyba, ale teď pro nás prostě existuje jenom Advanced Warfare.

Mnoha lidem může AW připadat velmi podobné COD Ghosts, protože mají hodně společného, co je podle vás největší rozdíl?

Na Advanced Warfare jsme začali pracovat už v roce 2011, to ještě žádné Ghosts nebylo. Ale od té doby vyšlo Black Ops II a právě Ghosts, takže se toho hodně změnilo. I když jsme hráli všechny díly Call of Duty, tak se snažíme je neporovnávat, protože každé vývojářské studio má vlastní vkus, jiné cíle. My se snažíme zaměřit na Advanced Warfare už docela dlouho, měli jsme připraveno pár prototypů, jako třeba boost jump nebo dashování. A hlavně se snažíme hráčům správně podat příběh, který je skvělý a naprosto jedinečný.



Co je podle vás nejlepší věc na Call of Duty Advanced Warfare?

Já když hraji nějakou hru, tak mi jde hlavně o příběh, který je tu neuvěřitelný. Kevin Spacy je tam perfektní, přidává do děje strašně moc rovin. Příběh je založen na soukromých vojenských společnostech, což je skvělá fikce. Ta kampaň je prostě velmi zábavná. Taky často hraji multiplayer, ve všech Call of Duty, hlavně tedy v Advanced Warfare. Multiplayeru jsme oproti ostatním dílům přidali vertikální rozměr, který tomu chyběl, takže je vážně na co se těšit.


CGwillWin