Hideo Kojima by rád viděl Metal Gear Solid 5 i na PC

Hideo Kojima by rád viděl Metal Gear Solid 5 i na PC
17:30, 06.03.2014

Již dříve se Hideo Kojima, tvůrce veleúspěšné špionážní série Metal Gear, zmínil o možném vydání nejnovějšího Metal Gear Solid 5: Ground Zeroes na PC. Řekl sice, že se chce se zbytkem týmu soustředit hlavně na dobře zvládnuté konzolové verze, ovšem PC platforma se také nevylučuje. Dnes se k této situaci vyjádřil znovu, a naštěstí i více pozitivně. Vydání MGS5 na PC platformě by se Kojimovi velice zamlouvalo.

Jak sám Hideo Kojima řekl, vytvářením pro PC platformu by se vrátil ke svým vývojářským kořenům. Když totiž začínal vytvářet první videohry, dělal tak na PC. Hideo se podle jeho slov nerad váže na platformy, takže je možné, že se PC hráči nakonec MGS5 dočkají. Prozatím se pouze ví, že Kojima pracuje na PC verzi u prologu Ground Zeroes, datum vydání je ovšem stále ve hvězdách. Alespoň u této platformy.

Klik pro zvětšení (Hideo Kojima by rád viděl Metal Gear Solid 5 i na PC)

MGS5: Ground Zeroes, prologu k plnohodnotnému pětkovému Metal Gear Solidu, se dočkáme už 15. března na konzolových platformách PS3, PS4, Xbox 360 a Xbox One. Samotný MGS5 se očekává až v průběhu roku 2015.

DALŠÍ

CGwillWin