Microsoft: reakce hráčů na Ryse byly pozitivní

Microsoft: reakce hráčů na Ryse byly pozitivní
13:47, 14.02.2014

Když jsme se během E3 2011 poprvé dozvěděli o brutální bojovce Ryse, která měla velice zajímavým způsobem využívat ovladač Kinect, byli jsme nápadem Cryteku více než okouzleni. Poté se však po titulu slehla zem a znovu se objevil až loni, opět při konferenci v americkém Los Angeles, už trochu pozměněný a bez tak masivního využití Kinectu, přesto stále atraktivní a graficky velice dobře vypadající. Ve finální verzi však z toho všeho zbyla jenom ta oku lahodící grafika, neboť jak si všimli už hráči během samotné E3, herní náplň se omezila na mačkání tří tlačítek, což nakonec odpovídajícím způsobem ohodnotili také recenzenti.

Microsoft však průměrné hodnocení okolo šedesáti procent na serveru Metacritic nebere až tak vážně a uvedl, že od spousty hráčů mají dokonce velmi pozitivní reakce. "Metacritic je v našem průmyslu komplikované téma. Samozřejmě, že nás mrzelo vidět hodnocení, která byla nižší než jsme čekali," uvedl šéf Microsoft Studios Mike Ybarra v rozhovoru pro Official Xbox Magazine, "Je to těžké u jakékoliv hry, do které jste vložili tolik času a snahy."

Na druhou stranu, spousta hráčů tvrdí, že Ryse milují. Když se podíváte na Amazon, naše hra je zákazníky hodnocena čtyřmi hvězdičkami z pěti.

Ybarra také prozradil, že jedním z hlavních smyslů Ryse bylo prezentovat grafické možnosti nové konzole Xbox One. Vývojáři to prý měli v plánu již od samého začátku, od prvního koncepčního návrhu. Zároveň se však snažil Cryteku zastat a upozornil, že vývoj her je plný kompromisů a to ve všech ohledech, ať už jde o efekty, rozlišení nebo scriptované sekvence. "Samotné rozlišení nerozhoduje o tom, jestli hra bude vypadat dobře nebo ne, jde o jeden z mnoha faktorů. A výběr takových faktorů je plně v kompetenci autorského týmu, který rozhoduje, co je pro jejich unikátní herní zážitek nejlepší," uzavřel.

DALŠÍ

CGwillWin