32,5 miliónů prodaných kopií GTA V

32,5 miliónů prodaných kopií GTA V
14:39, 04.02.2014

Vydavatelská pobočka Take Two Interactive, partnerská pobočka Rockstar Games, se pochlubila ve svém posledním finančním sdělení velice pěknými čísly. Za většinou samozřejmě nepřekvapivě stojí Grand Theft Auto V, které pomohlo Take Two stát se vydavatelem roku.

GTA V se stalo nejlépe prodávanou hrou roku 2013, kde s celkovými 32,5 milióny prodaných kopií jasně dominuje nad konkurencí. Finanční zpráva končí s datem 31. prosince, takže je jasné, že se dané číslo od té doby určitě o trochu zvětšilo. Bez rozdílu mezi platformami X360 a PS3 se GTA V uchází o nejlépe prodávanou hru vůbec.

K finančímu jásotu pomohlo i GTA Online. Podle zprávy Take Two si GTA Online zahrálo 70% hráčů disponujících internetovým připojením. V celkových výdělcích pomohli hráči i vlastními penězi, které byli ochotni pomocí mikrotransakcí do hry investovat. Take Two však neprozradila, kolik to celkem bylo.

Klik pro zvětšení (32,5 miliónů prodaných kopií GTA V)

Došlo i na otázku jak to vypadá PC, popřípadě next-gen, portem GTA V. Strauss Zelnick, generální ředitel Take Two, připustil, že tolik chtěný port by mohl být na cestě, avšak žádné detaily nechtěl říci. Hlavně chce, aby si vypouštění těchto informací řídil sám Rockstar, čili jak možné potvrzení portu, tak jeho datum vydání.

To, co bude, samozřejmě řekneme, ale časem. Někdy si situace o prozrazení nějakých informací přímo říká, jsem si toho vědom. Chceme to ale udělat tak, abychom byli všichni spokojení. Proto necháváme tyto věci na Rockstaru. Nechte mě však zdůraznit fakt, že naše dosavadní výsledky nás velice povzbuzují. Vidíme díky nim věci optimisticky a máme chuť jít dál.

K portu GTA V na jiné platformy dodal prezident společnosti Take Two Karl Slatoff toto:

K této věci se zatím nemáme jak vyjádřit. Informace, které kolují venku, nepochází od nás.

Klik pro zvětšení (32,5 miliónů prodaných kopií GTA V)

Take Two dále oznámilo, že Borderlands 2 se prodalo 8,5 miliómů kopií, což dělá titul nejlépe prodávanou hru v historii studia 2K Games. V dodatku bylo zmíněno i NBA 2K14, kterého se prodalo 5 miliónů kopií.

DALŠÍ

CGwillWin