preview
Zaměřeno na Fallout: New Vegas

Zaměřeno na Fallout: New Vegas
Zaměřeno na Fallout: New Vegas
06:55, 05.01.2010

Od dubna minulého roku víme, že společnost Bethesda Softworks chystá ve spolupráci s tvůrčím studiem Obsidian Entertainment záhadný Fallout: New Vegas. Až do dnešního dne bylo však známo pouze, že se nebude jednat o žádné “obyčejné“ pokračování a hra by měla vyjít v letošním roce, a to konkrétně pro PC, Xbox 360 a třetí PlayStation.

Včera se však na internetu objevily nové informace, které unikly prý od velmi věrohodného zdroje, jež je nablízku vývojářům (o věrohodnosti ještě více vespod článku). Tak se na ně pojďme podívat:

Podobně jako v Dragon Age: Prameny, tak i ve Fallout: New Vegas si bude moci hráč zvolit z několika odlišných charakterů, přičemž každá postava bude mít ze začátku odlišný příběh.

Nastíněn byl příběh čínského agenta, který se bude odehrávat před samotným dopadem bomby. Za úkol budete mít vyhodit do povětří Hooverovu přehradu. Po úspěšném splnění se všichni přeživší ukryjí v nedalekých jeskyních, kde pomocí kyanidové kapsle spáchají sebevraždu. Hráč se chystá následovat své kolegy, ale v tom dopadnou na zem bomby… O chvíli později vyjde z jeskyně a v řece Colorado uvidí svojí ghůlí tvář.

Klik pro zvětšení (Zaměřeno na Fallout: New Vegas)Následuje velmi zajímavě zpracované menu, ve kterém si můžete vytvořit svou podobiznu a zvolit speciální perky, jež vám zajistí odolnost proti radiaci nebo na vás nebudou útočit feral ghoulové.

SPECIAL systém je podobný jako ve Fallout 3, až na ten rozdíl, že skilly jsou maximalizovaný.

Další postavou je takzvaný osamělý poutník (Lone Wanderer), jež nemá svůj samostatný příběh a začíná s čistým štítem.

Hazardní hry se do Fallout opět vracejí. Nebude se však jednat o žádné speciální dovednosti, a tak si bude moci zariskovat každý hráč, nehledě na zvoleném charakteru. Budete se moci dokonce pokusit podvádět v kartách pomocí dovednosti Sneak nebo díky znalosti vědy (skill Science) můžete hackovat hrací automaty.

Vzhledem k rozsáhlé herní ploše nebudou chybět ani vozidla, která bude hra dokonce vyžadovat. Po odehrání několika hodin se vám pod ruce dostane první dopravní prostředek, který můžete všelijak upravovat a vyměňovat součástky. Při cestování si budete muset dávat pozor na písečné červy a další velké bestie, jež mohou vaše vozidlo napadnout a dokonce kompletně zdemolovat.

Klik pro zvětšení (Zaměřeno na Fallout: New Vegas)Svět Fallout: New Vegas bude obsahovat také arény, které vede otrokářský gang zvaný Cézarova legie. V arénách můžete buďto sázet na vítěze nebo se dokonce i sami zúčastnit a mimo peněz si odnést také cenné zkušenosti.

Závěrem ještě jednou upozorním, že informace jsou pouze uniklé a rozhodně ne oficiální. Sice údajně od věrohodného zdroje, který je blízko samotným tvůrcům, ale nemusí se jednat o přesné informace, mohou se ještě měnit a Bethesda už ohlásila, že "drby komentovat nebude". Proti pravosti svědčí také například fakt, že Fallout nebude na obálce Game Informeru, ze kterého mají informace pocházet, jak tvrdil zdroj. No, jestli si to ten chlapík vymyslel, tak bravo!


CGwillWin