preview
KULT Heretic Kingdoms

KULT Heretic Kingdoms
KULT Heretic Kingdoms
00:00, 21.09.2004

Kult Heretic Kingdoms je izomerická počítačová hra kompletně v 3D enginu. A... JE TO RPG!! To je vždy důvod k oslavě Hru vyvíjí slovenské studio 3D People a doufá že se tímto titulem zaryje do paměti nejednoho hráče. Nedávno byl spuštěn oficiální web hry na kterém se toho dočtete o hře skutečně hodně (v angličtině.) Nápad na KULT vznikl v roce 1999, kdy se v Košicích sešlo zatím ještě nekompletní studio. V roce 2000 toto studio konečně přijalo i svého leader programátora a vývoj hry se spustil na plné obrátky. KULT je první hra tohoto studia.Klik pro zvětšení (KULT Heretic Kingdoms)Klik pro zvětšení (KULT Heretic Kingdoms)

Příběh napsal všeobecně uznávaný pisatel Chris Bateman (Discworld Noir, Ghost Master,) který, jak všichni doufají, údajně odvedl velmi dobrou práci. Hra by měla být skvělou zábavou plnou RPG a fantasy prvků.

Ocitnete se ve světě, kde je bůh mrtev a náboženství pomalu zaniká a vašim úkolem bude potlačit všeobecné kacířství. A jak jinak vaše postava bude vypadat podobně jako kdysi vypadal Árný Švajcinegr... Počkat... Ne, tak to nebude! Budete hrát za půvabnou slečnu. Když jsem viděl její ilustraci, začal jsem nenápadně doufat v možnost volného pohybu kamery abych si ji mohl prohlédnou i ve hře... a ze všech stran

Klik pro zvětšení (KULT Heretic Kingdoms)V průběhu hry se budete střetávat jak s tou dobrou stranou - s mágy, tak s tou špatnou stranou, která je překvapivě zastoupena v mnohem větším počtu. Úkoly vám budou zadávat obě strany a když budete chtít, můžete hru odehrát za ty zlé - záleží jen na vašem charakteru. Prozkoumáte více než 50 lokací, potkáte nespočet unikátních monster a dostanete přes 40 questů v hlavní dějové linii. Každý příznivec PRG by si měl užít spoustu zábavy, uvidíme, jak to nakonec dopadne

Hru byste měli spustit pokud vlastníte stroj o procesoru 1.2GHz, 256MB RAM paměti a grafické kartě s podporou DirectX 8.1 a 32MB RAM. Doporučovaná konfigurace je CPU 1.8GHz, 512MB RAM, grafická karta s podporou DirectX 9 a 64MB pamětí.

Hrou vás budou provázet opravdu propracovaná monstra. 3D People zatím oficiálně vypustili následující:

-obrazek1-" src="/pics/clanky/Robin_21-09-2004-17-05-52_zombie.jpg" />
Arachnid Zombie
-obrazek1-" src="/pics/clanky/Robin_21-09-2004-17-05-52_demon.jpg" />
Demonspawn
-obrazek1-" src="/pics/clanky/Robin_21-09-2004-17-05-52_golem.jpg" />
Ice Elemental
-obrazek1-" src="/pics/clanky/Robin_21-09-2004-17-05-52_warrior.jpg" />
Taymurian Warrior
-obrazek1-" src="/pics/clanky/Robin_21-09-2004-17-05-52_warrior2.jpg" />
Sura Warrior
-obrazek1-" src="/pics/clanky/Robin_21-09-2004-17-05-52_tlustoch.jpg" />
Ishkai Matriarch
-obrazek1-" src="/pics/clanky/Robin_21-09-2004-17-05-52_rift.jpg" />
Rift Fiend
-obrazek1-" src="/pics/clanky/Robin_21-09-2004-17-05-52_spider.jpg" />
Aphotic Spider

Například takový Rift Friend je minimálně docela zajímavý Jak se bude pohybovat zatím nikdo netuší, ale asi to bude sranda. Trailer k KULT Heretic Kingdoms si můžete stáhnou TADY.

Dočetl jsem se...

- Na hraní hry si vystačíte pouze s myší. Levé tlačítko - akce, pravé tlačítko - další možnosti, pohyb do stran - posun myší na danou stranu. Pro ostatní operace, které při hraní údajně nebudou potřeba se ale klávesnice hodit přecejen bude.

- Hra nebude party-based. To znamená že podobně jako v Sacred či Diablu se k vám nepřipojí NPC, které byste mohli ovládat.

- Ve hře nenarazíte na žádné orky, elfy nebo gobliny, všechny monstra jsou vymyšlené.

- Questy nebudete dostávat jen od lidí, ve hře se vyskytuje více "inteligentních" ras schopných dorozumět se jako lidi. Úkoly by neměly být typu dojdi tam, vem to a to a přines mi to. (viz. Sacred...)

- Všechny věci by na postavě měli vypadat tak jak je vidíme v inventoráři. V ruce namísto zbraně by se vám prý mohla objevit i nějaká ta část těla sebraná z nějaké mrtvoly. (? uvidíme)

- Přibližné datum vydání je říjen tohoto roku.Klik pro zvětšení (KULT Heretic Kingdoms)Klik pro zvětšení (KULT Heretic Kingdoms)Nakonec bych chtěl říct že ze screenshotů je patrné, že stejně jako tomu bylo například v Pool of Radiance - hra sice je ve 3D, ale skutečně 3D jsou jen postavy a nějaké ty dveřích, což se dá předpokládat - bylo to tak u Baldur's Gate, Noxu atd atd... Takže NeverWinter Nights se nekoná, což myslím nevadí! Propojení 2D s 3D je podle mého nejlepší pro takovýto typ hry a doufám, že všechno vyjde a hra bude skvělá!


CGwillWin