speciál
Co se chystá za online hry?

Co se chystá za online hry?
Co se chystá za online hry?
00:00, 28.06.2006

Vítám vás u tohoto článku, ve kterém se pokusím shrnout co nejvíce chystaných online her (tedy převážně MMORPG) a pomoct vám vybrat, na kterou online pařbu se to máte vlastně těšit. V podstatě nevědomky jsem se zaměřil na skoro samé fantasy tituly, ale pokud vše půjde dobře, dočkáte se v budoucnu dalšího dílu, ve kterém si zase představíme nějaké ty sci-fárny.

World of Warcraft: The Burning Crusade (homepage)

Kdy to bude? Pravděpodobně listopad 2006

Můžu si to už někde předobjednat? Ano, třeba na Megami nebo Xzone.

Začít jsem musel samozřejmě hrou, která mě osobně zajímá nejvíce. Jedná se o datadisk k veleúspěšnému MMORPG od Blizardu, které po celém světě nyní hraje (respektive má zaplaceno) více než 6 milionu hráčů. Co vás tedy čeká? Samozřejmě rutina typu zvednutí maximálního levelu ze 60 na 70, ale hlavní náplní, bude boj dvou zbrusu nových ras – Krvavých elfů na straně Hordy a Draenei na straně Aliance. Krvaví elfové se v podstatě neliší od jejich temných protějšků až na barvu pleti a to, že Klik pro zvětšení (Co se chystá za online hry?)kopou za Hordu. Historie Draenei je poměrně složitá, ale jednoduše řečeno jsou to UFOni, jejichž kosmická loď havarovala v Azerothu a oni se rozhodli podpořit Alianci v boji o svět. (Pravda je ovšem taková, že havárie byla fingovaná a jediný důvod, proč se přidali k Alianci je ten, že Stormwindské donuty jsou prostě ty nejlepší v galaxii ) Jejich boj se bude odehrávat na zcela novém kontinentu – Outlandu, kde vás samozřejmě čeká spousta nových questů, příšer, dungeonů, věcí atd atd. Další supr dupr novinkou jsou létající mounti (souhrnné označení pro dopravní prostředky ve světě Azerothu), které si na levelu 70 a za pravděpodobně hoodně velký obnos peněz budete moci pořídit a brázdit jimi oblohu Outlandu. Jen by mě zajímaly jedna věc, nevyskytne se tím spousta „bugnutých“ míst? Zvláště když prý bude možné za letu z mounta „vyskočit“… Tak to by bylo ze světa Outlandu snad vše, nakonec ještě poznámka, že se můžete těšit na socketové itemy (známé ze série Diablo) a novou profesi Jewelcrafting (Šperkařství). Pokud vás zajímají další věci jako třeba popis nových dungeonů, historie jednotlivých ras, navštivte oficiální stránku hry (odkaz vedle nadpisu).

Klik pro zvětšení (Co se chystá za online hry?)Klik pro zvětšení (Co se chystá za online hry?)

Age of Conan – Hyborian Adventures (homepage)

Kdy to bude? Doufejme že už letos o Vánocích.

Další hra kterou si představíme je MMORPG ze světa Hyborie, jenž domovem slavného svalovce Conana, kterého vytvořil slavný spisovatel Robert E. Howard. Hned zpočátku vás musím upozornit, že hra je tvořena výhradně pro dospělé, což znamená že vy co vám nebylo ještě 18 (respektive i já ) si tuto hru asi nezahrajete, ale ti, co si ji zahrají, se mohou těšit na Klik pro zvětšení (Co se chystá za online hry?)spoustu krve a nasílí. (To je něco pro vás, co, vy chuligáni?! ) Zajímavostí Age of Conan je, že až do dvacátého levelu je hra prachobyčejnou „singplejerovkou“. V této době si vyzkoušíte principy hry a nebudete otravovat ostatní hráče aby vám pomohli vymlátit skupinku low level goblinů, krys a kdejaké havěti. (znáte to i z jiných online her ne? – Hey, c’mon ppl, help me with killing rats, it takes you only few minutes…“) Takže, ještě se vypravíte na avše offline dobrodružství, bude třeba si vybrat rasu. A to buď Cimmeřana, Stygijce nebo Aquiloňana. Až se dokopete na pátou úroveň (tak co, našli ste na svém počítači někoho kdo by vám pomohl s krysami? Hahaha), budete si moci vybrat povolání, tedy spíše jen nějaký ten odrazový můstek – Mage, Priest, Warrior a Thief. Až se dohrabete na 20 (jestli čekáte zase nějakou zmínku o krysách, tak máte smůlu! Muhehehe) je na, kterou z 14ti „prestige class“ si vyberete. Další věc, která dělá z Conana unikátní hru je soubojový systém, tzv. Real Combat engine, díky kterému se boje budou odehrávat v reálném čase a je jen na vašich rukou kdy provedete výpad, či se budete krýt. Ve hře samozřejmě nechybí možnost vytváření guild, nějaké ty PvP bitky a následné oblehání či obrana hradů.

Klik pro zvětšení (Co se chystá za online hry?)Klik pro zvětšení (Co se chystá za online hry?)

Carpe Diem (homepage)

Kdy to bude? Letos na podzim

Tato celkem neznámá hra od Persistent Worlds by měla zaujmot hlavně Klik pro zvětšení (Co se chystá za online hry?)hardcore MMO hráče. Zaměří se totiž hlavně na spolupráci hráčů a jejich interakci. Velkou novinkou je boj v sedle koně, což by mohlo být vítaným vylepšením. Koně dostanete hned na začátku a bude nezbytně nutné, abyste se o něj pořádně starali. Hlavním záhorákem stojícím proti vám a vašim spoluhráčům, bude – nečekaně – taky hráč. Bude se jednat o postavu jménem Uzziel, kterou bude ovládat živý člověk. Pravděpodobným cílem hry a snem všech hráčů, bude získat čtyři legendární zbraně, jejichž spojením získáte naději postavit se samotnému Uzzielovi.

Klik pro zvětšení (Co se chystá za online hry?)Klik pro zvětšení (Co se chystá za online hry?)

The Legend of Ares (homepage)

Kdy to bude? Ve 2. čtvrtletí v Americe, v Evropě nejasné

Vítejte ve světě Legend of Ares, ve světě kde se práve mydlí bohovéKlik pro zvětšení (Co se chystá za online hry?) o moc. Hra se bude hodně zaměřovat na PvP a to mezi dvěma stranami – Holy Empire versus Religious Aliance. Na svůj boj si budete moci vybrat jedno z čtyř povolání a to buď Knighta, Spearmena, Archera nebo Sorcerera. Knight je klasický pomalý válečník pro boj zblízka, Spearman též, akorát že se ohání pěkně rychle, Archem je lučištník a Sorcerer kouzelník co metá blesky apod. Právě nyní (tedy už nějakých 14 dní) běží otevřená (tedy snad) beta, která ještě do 11.6. poběží. Pokud máte chuť na sekanou s bohy, neváhejte a zaregistrujte se.

Gods and Heroes: Rome Rising (homepage)

Kdy to bude? Neznámé?

Klik pro zvětšení (Co se chystá za online hry?)Tato hra od Perpetual Entertainment, kteří současně makají na MMORPG ze světa Star Treku, se přenesete do doby, kdy byl Řím v největším rozkvětu. Převtělíte se do jakéhosi hrdiny, jemuž v žilách koluje krev bohů a s nímž projdete celou řadu questů (ze začátku jich prý bude 1200 a toto číslo se bude s updaty zvyšovat), získáte nové předměty zbrane, prostě tak jak to znáte odjinud. Questy by také údajně neměli být jednotvárné typu najdi-zabij-dones. Souboje by také měly být trochu akčnější, i když pravděpodobně ne tolik jako v Age of Conan.


CGwillWin