Ubisoft: Ghost Recon Online je F2P kvůli pirátům

Ubisoft: Ghost Recon Online je F2P kvůli pirátům
12:59, 24.11.2011

Tom Clancy's Ghost Recon Online, který vyjde na počítačích příští rok, bude zdarma hratelná střílečka, to už víme od letošní E3. Málo kdo však ví, proč se Ubisoft k podobnému kroku uchýlil. Podle vyjádření producenta Sébastiena Arnoulta za tím stojí "uzpůsobení se počítačovému trhu" a především určitá "reakce na herní piráty".

Většinu obsahu nabídneme zdarma, jelikož zde nebude žádná přístupová zábrana. Uživatelé, kteří drtivou většinu her získávají tak, že si je stáhnou z Pirate Bay, vzkazujeme: "Tak jo, klidně můžete. Tady máte to, po čem toužíte. Vyslyšeli jsme vás - nabízíme vám tento herní zážitek. Snadno se stahuje a nebude vás obtěžovat žádná DRM ochrana."

Když jsme začali pracovat na Ghost Recon Online, říkali jsme si, že by bylo skvělé, kdyby Ghost Recon: Future Solider měl nějaký klasický port, aniž by na něm bylo potřeba dále pracovat. Protože stejně je nám jasné, že 95 procent našich zákazníků si tu hru nelegálně stáhne. Takže jsme si řekli: "Dobře, musíme se tomu uzpůsobit."

Jak se tedy dá vyčíst z výše uvedeného vyjádření, plnohodnotné pokračování série, tedy Ghost Recon: Future Soldier, se počítačům podobně jako například I Am Alive vyhne velkým obloukem. Zda se jej zdarma hratelnému "Online" podaří plnohodnotně nahradit je však ve hvězdách.

Klik pro zvětšení (Ubisoft: Ghost Recon Online je F2P kvůli pirátům)

DALŠÍ

CGwillWin