akce
Sony Europe představila nové modely televizorů

Sony Europe představila nové modely televizorů
01:19, 13.01.2021

Společnost Sony Europe dnes představila první televize na světě, které nabízejí funkci kognitivní inteligence. Nové televizory BRAVIA XR tvoří řady MASTER Series Z9J 8K LED, MASTER Series A90J a A80J OLED, dále X95J a X90J 4K LED.

Televizory vybavené Kognitivním procesorem XR (Cognitive Processor XR), mozkem nových modelů BRAVIA XR, používají zcela přelomovou metodu zpracování, která předčí konvenční umělou inteligenci a je navržena tak, aby napodobovala způsoby, jak lidé vidí a slyší. Když se na něco díváme, nevědomky se soustředíme na určité body. Kognitivní procesor XR

založený na kognitivní inteligenci rozděluje obrazovku na mnoho zón a detekuje, kde je „ohnisko“ obrazu. Běžně používaná umělá inteligence (AI) ale dokáže detekovat a analyzovat pouze jednotlivé obrazové prvky, jako je barva, kontrast a detaily. Nový Kognitivní procesor XR dokáže provádět křížovou analýzu řady prvků najednou, stejně jako to dělá náš mozek. Všechny prvky jsou tímto způsobem upraveny ve vzájemné korelaci. Díky tomu dosahuje tato technologie nejlepšího konečného výsledku, takže scéna je celkově synchronní a působí realisticky – a to je něco, čeho běžná umělá inteligence nemůže dosáhnout.

Klik pro zvětšení (Sony Europe představila nové modely televizorů)

Kognitivní procesor XR, také dokáže analyzovat polohu zvuku v signálu, takže zvuk přesně odpovídá dění na obrazovce. Kromě toho převádí jakýkoli zvuk na 3D prostorový zvuk tak, aby poskytl co nejreálnější a pohlcující zvukovou scénou. Učí se, analyzuje a zpracovává nebývalé množství dat a inteligentně optimalizuje každý pixel, snímek a scénu pro nejrealističtější obraz a zvuk, jaký kdy společnost Sony nabízela.

„Záměrem společnosti Sony je neustále inovovat televizní technologii tak, aby poskytovala co nejvíce podmanivý zážitek ze sledování,“ uvedl Masaomi Ando, vedoucí obchodní divize televizorů společnosti Sony Europe. „Nové televizory BRAVIA XR zprostředkovávají realitu lépe než kdy dříve díky výkonu prvního kognitivního procesoru na světě 2 , který předčí běžnou umělou inteligenci AI.“


DALŠÍ

CGwillWin