hw
recenze
HyperX Cloud II Wireless

HyperX Cloud II Wireless - recenze
HyperX Cloud II Wireless - recenze
09:18, 09.01.2021

Sérii slúchadiel HyperX Cloud sa iný prívlastok ako „legendárna“ zrejme naozaj priradiť nedá. Od prvého modelu z roku 2014 sa ikonický a populárny dizajn preklopil do mnohých ďalších kúskov dokonca aj konkurenčných výrobcov. „Cloudy“ sa tak v akejkoľvek podobe objavili vďaka svojej kvalite, funkčnosti a cenovej dostupnosti na hlavách nie len streamerov a profesionálnych hráčov, ale aj bežne hrajúcich domasedov. Technológia však aj napriek pandémii napreduje a na záver nešťastného roku 2020 nám HyperX predstavilo bezdrôtovú verziu headsetu Cloud II, na ktoré sa v tejto recenzii pozrieme.

Klik pro zvětšení (HyperX Cloud II Wireless - recenze)

Headset, odnímateľný mikrofón, USB-C nabíjací kábel a USB dongle – to je všetko čo v balení HyperX Cloud II Wireless nájdeme. Starý a známy koženkový dizajn s červeným prešívaním a hlinikovými doplnkami zrejme predstavovať netreba. Možno len toľko, že na rozdiel od káblovej dvojky máme zo spodnej časti mušlí tlačidlo na zapnutie headsetu, zamutovanie mikrofónu a koliesko pomocou ktorého vieme regulovať hlasitosť.

Klik pro zvětšení (HyperX Cloud II Wireless - recenze)

Aj keď už niekoľko mesiacov používam veľké káblové HyperX Cloud Revolver, ktoré podľa môjho názoru ponúkajú úplne najlepší pomer cena-kvalita audia, musím priznať, že tieto Cloudy aj napriek svojej kompaktnosti a bezdrátovosti sú kvalitatívne veľmi blízko a ponúkajú výborný, čistý zvuk. Navyše sú oproti spomínaným Revolverom alebo podobným monštrám znateľne ľahšie (309g) a ak si užívate behanie po byte či dome s headsetom na hlave, tak je pre vás Cloud II Wireless tá správna voľba.

Klik pro zvětšení (HyperX Cloud II Wireless - recenze)

Konektivita je primitívne jednoduchá. USB dongle pripojíte do vášho PC či konzole a okamžite fungujete. Nie je tu potreba sťahovania a inštalovania žiadnych softvérov. Ak by ste ale chceli napríklad pravidelne kontrolovať stav batérie headsetu, či využívať virtuálny 7.1 zvuk, budete potrebovať HyperX Ngenuity, kde sa k požadovaným nastaveniam intuitívne preklikáte. Čo sa týka batérie, pri plnej hlasitosti vydržia z mojej skúsenosti hrať približne 30 hodín, čo je naozaj úctyhodné číslo. Akonáhle klesne stav batérie pod 30 percent, dióda na ľavej mušli začne blikať na červeno a upozorní vás aj špecifický zvuk. Cloudy môžete nabíjať pomocou USB-C kábla aj počas toho, ako ich využívate. Problematická sa v tomto prípade môže stať len dĺžka káblu, ktorý HyperX k tomuto modelu balí. Ak však doma máte odložený dlhší USB-C kábel, na nabíjanie nebudete musieť čakať a Cloudy II Wireless môžete používať nepretržite.

Klik pro zvětšení (HyperX Cloud II Wireless - recenze)

Pozoruhodná je aj diaľka, na ktorú sa od zariadenia môžete s týmto headsetom vydať. Bezproblémové fungovanie som totiž počas testu zaznamenal aj cez poschodie a niekoľko stien. Ak teda bývate v byte, nemali by ste mať problém v akejkoľvek miestnosti.

Klik pro zvětšení (HyperX Cloud II Wireless - recenze)

V našich končinách sa prostredníctvom bežných eshopov k tímto Cloudom zatiaľ nedopátrate. Cena sa však bude pohybovať okolo 150€ alebo 4000 korún, čo je dnes už optimum na podobné bezdrátové headsety. Ak sa teda pozeráte po kompaktnom, ľahkom a kvalitatívne obstojnom headsete, môže byť Cloud II Wireless tá správna voľba.



Za poskytnutí produktu na recenzi děkujeme společnosti HyperX

Klik pro zvětšení (HyperX Cloud II Wireless - recenze)


CGwillWin