hw
Pôrodné bolesti next-gen konzol

Pôrodné bolesti next-gen konzol
16:49, 11.11.2020

Zažívame to každý jeden pravidelný cyklus danej hernej platformy. Nástup nového hardvéru so sebou pochopiteľne prináša zmes pôrodných bolestí, ktoré neboli odhalené počas záťažových testov v továrni, alebo aké predstavujú len mizivé percent z doteraz vyrobených kusov.

Nič z toho sa nevyhne ani značke Xbox Series X/S a PlayStation 5. Nie vždy však ide o reálne problémy a sem tam si užívatelia radi robia účelovo srandu, len aby dokázali ako rýchlo sa svetom šíri takzvané "Fake News". Je to aj aktuálny prípad dymiaceho Xbox Series X, ktorý pomocou elektronickej cigarety pár užívateľov premenilo na komín v pravom slova zmysle. Aby sme však boli fér, vyskytli sa aj skutočné chyby.

U XSX je to napríklad problém s mechanikou, ktorá akosi nedokáže spapať všetky BR disky a sám Microsoft zatiaľ nevie v čom by mohol byť problém. Iné prekážky sa tu zlúčili s klasickým zamŕzaním systému a inými softvérovými prekážkami.

Čo sa týka konzole PlayStation 5, tak tá ešte samozrejme nie je oficiálne v predaji, ale minimálne jeden Youtuber už musel hardvér vracať a ďalší (tentokrát novinár) je v poradí. Uvidíme ako to bude na internete ohľadom reklamácií vyzerať po jednom mesiaci ostrého vydania, každopádne pôrodné bolesti tu boli odjakživa a nič na tom nemení ani skutočnosť, že sme v roku 2020 - možno práve to je ten problém.


DALŠÍ

CGwillWin