hw
Microsoft neplánuje zvyšovať ceny hier

Microsoft neplánuje zvyšovať ceny hier
10:47, 08.10.2020

To že sa s aktuálnym nástupom nového herného hardvéru mení aj cenová politika u jeho softvérovej časti, už dávno vieme. Spoločnosť SONY sa u svojich diel postavila na stranu väčšiny vydavateľov, ktorých argument o neudržateľnosti ekonomickej stránky v zmysle vývoja projektov, podporujú všetkými desiatimi a preto sa veľa launch hier na PS5 dostalo na hranicu cca 80 Euro za kus.

Tento trend pochopiteľne vyhovuje veľkým firmám formátu EA, Activision či 2K a spotrebiteľ s tým môže pramálo čo spraviť. V prípade spoločnosti Microsoft tu však máme ich trocha iný názor na celú vec a podľa ich oficiálneho vyjadrenia; sa celoplošné zvyšovanie cien za hry z ich dielne nebude konať. Ku každej jednej značke pristúpia s bedlivým zvážením a rozhodnú sa, či si konkrétny titul zaslúži cenovku cca 80 Euro alebo ostane štandardne o desať euro menšia. Jeden z pochopiteľných dôvodov je aj u konkurencie častá absencia funkcie Smart Delivery, ktorou sa Xbox Series môže pýšiť a ušetriť tak za opätovné nakupovanie obsahu zo starej na novú platformu.

Otázkou ale ostáva do akej doby bude MS raziť tento názor, keďže raz sa na old-gen definitívne zabudne a ostanú nám tu len nové hry a nové poriadne hladné konzoly. Ich ďalším esom v rukáve je stále populárny Game Pass a skutočnosť, že na štarte predaju Series X a S nemajú okrem Gears Tactics nič zásadne exkluzívne.


DALŠÍ

CGwillWin