hw
recenze
Niceboy ORYX M666 Daemon

Niceboy ORYX M666 Daemon - recenze
Niceboy ORYX M666 Daemon - recenze
11:15, 08.10.2020

Když se podíváme na obsah výrobků od české společnosti Niceboy, sotva najdeme dvacet z nich, které jsou zaměření na gaming. Jednak se společnost do těchto vod pustila teprve nedávno, ale také proto, že Niceboy spadá do škatulky mladého vína, které ještě nedozrálo. Přesto si ten malý roháček našel cestu do mnoha srdcí po celém světě, jak vám dokážeme i v dnešní recenzi na herní myš M666 Daemon.

Jako pírko

Klik pro zvětšení (Niceboy ORYX M666 Daemon - recenze)

Zpracování stylem honeycomb, tedy děravé tělo s vysokou propustností vzduchu a světla ve mě spouští psychologické bloky. Byť netrpím žádným stupněm arachnofobie, představa toho, že si v mém herním příslušenství budují hnízdo kolonie pavouků a úlisný realiťák pan Komár jim jde ukázat ještě dvorek, mě budí ze spánku a ještě celý potem zbrocený zkoumám, jestli světýlko procházející dírami v myši není pavouček Jožka, který si šel do kuchyňky pro mlíčko, aby se mu lépe spinkalo a zdravě rostlo všech osm nožiček. Abyste pochopili možná trochu zmatené souvětí, koncept M666 Daemon ve mě ještě utvrdil averzi vůči podobným dizajnům, ale to nic nevypovídá o kvalitě výrobku jako takového. Stranou odsuneme různé fobie a pojďme se podívat, co všechno tahle věcička dokáže.

Klik pro zvětšení (Niceboy ORYX M666 Daemon - recenze)

Kromě skutečnosti, že je to díky svému děrovanému provedení neskutečně lehká záležitost (66 gramů a další potvrzení účelového PR ďábelské filosofie Niceboy) a hráč se může spolehnout na docela slušný senzor Pixart 3330, který najdeme i u výrobků dalších světově známých společností s mnohem delší tradicí. Během dlouhodobého testování mě snímač nikdy nezklamal, a to ani ve vypjatých situacích v Call of Duty: Warzone. Svou neschopnost jsem tedy na nekvalitní myš svalovat nemohl. Přestože M666 Daemon nedisponuje rumunskou diskotékou, jak jsem už u ostatních zařízení zmiňoval, malé světlo zde přeci jen najdete. V pravé přední části je dioda, která indikuje zvolenou citlivost DPI. Ta má osm režimů. Světýlko navíc může sloužit jako lákadlo pro dříve zmíněné pavoučky, kteří si v jeho teple mohou vystavět útulný obýváček a ještě ušetří za topení. Pomocí správy zařízení přes software ORYX si navolíte nejen barvu pro každou úroveň DPI, ale i specifický seznam příkazů ke každému z šesti tlačítek. DPI měníte pomocí tlačítka zasazeného pod kolečkem, což není nic neznámého.

Ticho

Klik pro zvětšení (Niceboy ORYX M666 Daemon - recenze)

Softwarová podpora funguje obstojně a nabízí možnost českého i slovenského jazyka. Potěšilo mě, že díky integrované paměti s dvaatřicetibitovým procesorem si myš udrží všechna vaše nastavení, aniž byste to museli neustále upravovat přes PC. Během recenzí vždy extra pečlivě zkoumám spínače, které jsou často hlavním rozdílem mezi zákaznickou spokojeností a odesíláním výrobku k reklamaci. Niceboy jsou v tomto skutečně nice, protože v myši jsou integrované kvalitní spínače značky Omron, které přežijí i agresivnější hraní. O zeď bych s myší sice netřískal, ale pokud se ovládnete, myš vám poslouží bez znatelné latence a včas odpoví na vaše podněty. Hlučnost je navíc tak minimální, že pokud máte hlasitost ve sluchátkách nad poloviční hranicí, nemáte šanci tohoto děravého démona slyšet. Ano, barevná přirovnání používám rád, díky za optání.

Klik pro zvětšení (Niceboy ORYX M666 Daemon - recenze)

Než se vrhnu na závěrečné shrnutí svých poznatků, zmíním několik negativních věcí. Nebojte se, pseudo-strach ze smyšlené pavoučí rodiny, která se nastěhovala a zabydlela ve Voržáčkově ulici v domě číslo M666, k nim nepatří. Z velké části šlo pouze o jakýsi vtípek, možná. Ale větší problém, který smyšlený už není, mám s podivným plastových povrchem samotné myši. Málokdy se mi stává, a to říkám po hodnocení desítek různých produktů, že je nějaký hardware nepříjemný na dotek. V tomto případě tomu tak skutečně bylo. Tento démon, byť se v cenové sféře nachází poměrně nízko, a docela tady vyčnívá, mě svým povrchem vůbec nenadchl. Těžko říct, do jaké míry se výrobce snažil zabránit zpoceným dlaním hráčů, každopádně kvůli výběru materiálu jsem musel nasadit svou herní rukavičku. Jinak bych testování bez husí kůže a mrazení v zádech nezvládl. Přesně takový pocit ve mně M666 vyvolával.

Klik pro zvětšení (Niceboy ORYX M666 Daemon - recenze)

Připouštím, že jsou to subjektivní pocity, které během unboxingu na povrch nevyšly, ale nevidím důvod, proč se o ně nepodělit. Dalším problémem, který zas tak vážný není, je USB kabel. Sice je pletený s pozlaceným konektorem (ale na náhradní zub to stačit nebude), ale během hraní jsem ho musel několikrát za sezení upravovat, aby myši nepřekážel v pohybu. Kabel je totiž tuhý a ne zcela poddajný, mnohem raději bych viděl třeba něco podobného jako má konkurenční Cooler Master, jejich myš má v jednom ze svých modelů naopak cosi připomínající tkaničku do boty.



Za poskytnutie produktu na recenziu ďakujeme spoločnosti Niceboy

Klik pro zvětšení (Niceboy ORYX M666 Daemon - recenze)


CGwillWin