hw
recenze
Asus ROG Strix Go

Asus ROG Strix Go - recenze
Asus ROG Strix Go - recenze
12:00, 03.09.2020

Po dlhšom čase sa opäť pozrieme na jeden z herných headsetov, tentokrát od spoločnosti Asus, respektíve jeho gamingovej odnože Republic of Gamers. Model ROG Strix GO je ten z tých menších a ľahších kúskov v ROG portfóliu, nakoľko má jeho "GO" prívlastok evokovať možnosť nosenia aj na cestách. Po podobnom "multifunkčnom" headsete som sa nedávno obzeral a do rúk mi, ako mnohí viete, padol HyperX Cloud Mix, ktorý nemožno označiť za zlý, avšak jeho pomer cena-výkon je naozaj diskutabilný, nakoľko by podľa mňa mal podobný, aj keď síce herný headset, disponovať kvalitným zvukom aj pri počúvaní hudby. Druhú šancu dávam teda tentokrát Asusu a ich podobnému počinu, ktorý má mnoho predností, avšak ako to už býva aj niekoľko mínusov. Poďme teda na to.

Klik pro zvětšení (Asus ROG Strix Go - recenze)

Je nutné podotknúť, že verzia headsetu, ktorá sa nám dostala na recenziu, nie je tou najlepšou alternatívou, čo Asus v tomto segmente ponúka. V predaji je aj o čosi známejší ROG Strix GO 2.4, ktorý je bezdrátový a preto v balení nami recenzovanej verzie ešte stále nachádzame USB-C kábel, s možnosťou redukcie na USB-B, teda zapojenie ako do android smartfónu (s redukciou aj Apple), tak aj počítača s USB vstupom. Zvyšok príslušenstva tvorí odnímateľný mikrofón s 3,5mm jack výstupom. Slúchadlá sú na prvý pohľad kvalitne spracované. Mušle tvorí matný plast s logami ROG, od ktorých sa ťahá nastaviteľný hliníkovo-plastový oblúk. V mieste, kde sa "čelenka" dotýka hlavy je vrstva pekne prešívanej a mäkkej koženky, čo zaručuje pohodlie aj pri dlhšom nosení. Mušle sú navyše otáčacie a slúchadlá si tak viete príjemne zložiť na krk bez toho, aby vás tlačili.

Klik pro zvětšení (Asus ROG Strix Go - recenze)

Vnútro mušlí je opäť potiahnuté koženkou, čo je už dnes štandardom a komu sa potia uši, má jednoducho trochu smolu. Na druhú stranu je pocitovo veľmi príjemná, netlačí a po prvotnom nastavení headset drží pevne na hlave. To sa nám pojí aj s tým, že vcelku slušne odhlučňujú okolie a ak prívlastok "Go" vezmete za slovo a pôjdete sa s ním prejsť, pred vkročením na cestu je naozaj nutné sa dobre poobzerať. Pri hraní je to naopak samozrejme výhoda, ktorá vám herný zážitok zaručene umocní.

Klik pro zvětšení (Asus ROG Strix Go - recenze)

Dostávame sa zrejme k tomu najdôležitejšiemu a tým je zvuk. Ten nie je natoľko plechový, ako pri ekvivaletne HyperX, avšak stále to nie je ono. Ani po dlhom hraní sa s ekvalizérom a širokými možnosťami nastavení v Armoury Crate, som z toho jednoducho nebol schopný dostať level, na ktorý ma uhýčkali napríklad headsety Asus ROG Delta, alebo HyperX Cloud Revolver. Je to teda asi údel týchto hybridných headsetov, ktoré plniť dve úlohy zaraz zrejme dokonale nebudú. Čo sa však týka využitia pri hraní napr. online hier, nepochybne veľmi zaujímavá je AI funkcia mikrofónu, ktorá dokáže efektívne tlmiť akékoľvek ruchy v pozadí. Samozrejme sme ju pre vás otestovali a na unboxing ROG Strix GO a test tejto funkcie sa môžete tešiť v nasledujúcom dieli PvP.

Klik pro zvětšení (Asus ROG Strix Go - recenze)

Cena káblových ROG Strix Go sa pohybuje na približne 2800Kč alebo 110€. Bezdrátovú verziu ROG Strix GO 2.4 na niektorých portáloch zoženiete aj za akciových 130€, takže ak nad podobným headsetom váhate, odporučil by som si 20€ za zbavenie sa káblu priplatiť.



Za poskytnutie produktu na test ďakujeme spoločnosti Asus

Klik pro zvětšení (Asus ROG Strix Go - recenze)


CGwillWin