hw
Microsoft Flight Simulator už letí, ako to bude s Xbox verziou?

Microsoft Flight Simulator už letí, ako to bude s Xbox verziou?
11:58, 02.08.2020

Do oficiálneho štartu predaja najnovšej verzie Microsoft Flight Simulator 2020, teda leteckého simulátoru určeného primárne pre PC, ostáva už len šestnásť dní (18. 8. 2020). V tejto súvislosti by bolo preto vhodné si zhrnúť pár zásadných informácií, ktoré možno v médiách trocha zapadli.

Microsoft si nakoniec rozmyslel časovú exkluzivitu voči Steamu a tak hra Microsoft Flight Simulator 2020, sa stane dostupnou v deň vydania nie len na Windows Store ale rovnako tak aj na Steame. Autori zo štúdia Asobo rovnako potvrdili launch podporu pre TrackIR a čo je dôležité, tak aj plánované začlenenie podpory VR zariadení. To by malo stíhať tento rok a to aj po boku vydania HP Reverb G2.

Ďalšou zaujímavosťou je ich obchodná politika v zmysle DLC. Dodatočný obsah sa začne deliť na takzvaný free a platený balíček, kde všetko to čo bude zadarmo môže prichádzať v nepravidelnom časovom rámci, ale naopak veľké platené expanzie, sa budú zjavovať v dvojmesačných odstupoch. Kedže ide o striktnú simuláciu aviatiky, je to pomerne rozumne riešený systém doplnkov.

No a záverom, ak z toho vynechám hromadu nových gameplay videí nižšie, sa môžeme ešte stručne pozrieť na dávno avizovanú verziu pre konzolu Xbox One. Podľa vývojárov stále žije a okrem nej sa chystá rovnako aj port na Xbox Series X. Tento rok ho ale čakať nemusíme, keďže bude nejaký čas trvať previesť ovládanie na gamepad tak, aby hra nestratila svoje kúzlo (podľa mojej mienky ho stratí tak či onak, ale budeme veriť autorom). Teraz už skúste spomínané gameplay ukážky, vďaka nim sa môžete pozrieť napríklad aj nad slávnu oblasť Area 51.


DALŠÍ

CGwillWin