Novinky okolo RE8; inventár, Olga, boj, PS4 verzia a obchodník

Novinky okolo RE8; inventár, Olga, boj, PS4 verzia a obchodník
17:17, 30.07.2020

Na ôsme radové pokračovanie survival hororu Resident Evil, sa samozrejme tešíme viac než na čokoľvek iné z daného žánru, avšak ešte než nám Capcom v priebehu budúceho mesiaca ponúkne avizovaný a druhý oficiálny trailer, dáme si pár insider správ. Tie nasledujúce pochádzajú z testu programu Ambassador, ktorým vývojári overujú súčasný stav hry priamo na vybranej verejnosti.

  • Začnime rovno arzenálom a inventárom s ním spojeným. Hlavný hrdina Ethan Winters (pamätáte si ho z predchádzajúcej časti), má v tomto smere k dispozícii špeciálny nožík na boj z blízka, ktorý počas celej hry nepodlieha žiadnej degradácii materiálu. Čo sa týka sečných zbraní, pri postupe terénom budeme nachádzať rôzne pomôcky na likvidáciu alebo odohnanie nepriateľov, avšak tie sa po čase tradične rozbijú. Zo zabitých tiel nie je možné vyzbierať ich prípadné zbrane, avšak všetko vám vynahradia tradičné skrýše v podobe krabíc a črepníkov. Do kufríka si Ethan môže pribaliť aj strelné zbrane, z čoho nateraz vieme o 9mm ručnej pištoli a brokovnici.
  • A koho to vlastne budeme hore vymenovaným arzenálom kosiť? Z toho čo je patrné, pôjde o ďalšiu formou zombie nákazy kombinovanej s magickou silou. Vaši protivníci však nebudú len nejaké mátohy čo narážajú do prekážok ako obecní idioti, ba naopak, tieto prekážky na sebe budú nosiť často ochranné prvky, ako historické brnenia alebo odolné oblečenie a do ruky si vezmú sečné zbrane formátu; sekera, meč, kutáč, nôž. Zabiť ich znamená najprv takticky odstreliť dôležitý kus ochranného brnenia, alebo mieriť priamo na čelo.
  • Insider správa od Dusk Golema nám už dávnejšie avizovala zrušenie vývoja Resident Evil Village pre súčasnú generáciu konzol, ale cez to všetko sa hore uvedené poznatky podarilo nazbierať pomocou prezentácie hry na PlayStation 4 PRO konzole. Je teda stále dosť reálna šanca, že Capcom chce v trocha technicky slabšej forme preniesť RE8 aj na old-gen. Aj keď by som sa skôr priklonil k variante, že jednoducho ešte nemajú ako zásobiť svojich členov next-gen konzolami.
  • Ambassador program nám ďalej odhalil jeden konkrétny súboj s bossom, ktorého v tomto prípade reprezentuje striga menom Olga. Jej magické schopnosti spočívajú v metamorfóze do roju hmyzu, ktorého odrazenie musí hlavný hrdina vykonať pomocou horiacej fakli. Taktika súboja spočívala v postupnom unavení čarodejnice a v momente kedy sa premenila nespať do ľudskej podoby, nastal čas nefalšovanej brutality aj zo strany hlavného hrdinu.
  • Na samotný záver zoznamu zaujímavostí okolo radovej osmičky série Resident Evil, tu máme potvrdenie obchodníka na štýl štvrtej časti. V RE8 ho zastúpi v prvom videu videná staršia paní s poriadne širokým úsmevom, ktorá vám má údajne umožniť nabrať zásoby a to nie len po stránke lektvarov, ale aj po stránke munície.

  • DALŠÍ
    
    CGwillWin