Český Vigor pomáha v boji proti Covid-19

Český Vigor pomáha v boji proti Covid-19
11:04, 23.07.2020

Spoločnosť Bohemia Interactive a hlavne užívatelia ich free-to-play akcie Vigor, dokázali nedávno vyzbierať príjemnú sumu peňazí na základe virtuálnych nákupov v tejto hre. Jedná sa o balík v hodnote štvrť miliónu českých korún, ktorý "Bohemka" odovzdala fakultnej nemocnici Brne a to v zmysle potlačenia dopadu vírusu Covid-19 na obyvateľstvo.

Klik pro zvětšení (Český Vigor pomáha v boji proti Covid-19)

Bohemia Interactive s radostí oznamuje, že zástupci brněnské pobočky Petr Kolář a Dominik Jícha předali 16. července 2020 řediteli FN Brno prof. Jaroslavu Štěrbovi šek na 250 tis. Kč. Jedná se o dar z charitativní sbírky, do níž se ve hře Vigor zapojilo více než 7 000 hráčů na konzoli Xbox One.

“Cenu za roušku jsme stanovili na symbolické dva dolary, aby byla dostupná opravdu všem, přičemž utržený zisk jsme chtěli darovat nějaké dobročinné organizaci, která pomáhá v boji s virem,” říká marketingový manažer Dominik Jícha.
“Rozhodli jsme se tedy podporovat lokální nemocnici v boji s virem. FN Brno ve spolupráci s Masarykovou univerzitou byla hlavním testovacím střediskem vůči viru a bohužel i terčem kybernetických útoků, takže naše volba byla jasná. Obdivujeme práci a nasazení zdravotnického personálu v těchto těžkých dobách, snažili jsme se pomoci tak, jak nejlépe můžeme,” dodává vedoucí projektu Petr Kolář.


DALŠÍ

CGwillWin