Na herný priemysel padá jedno sexuálne obvinenie za druhým

Na herný priemysel padá jedno sexuálne obvinenie za druhým
10:30, 25.06.2020

Nastáva nám akási druhá vlna #Metoo, ktorá tentokrát silne cieli aj na game biznis a všetko k nemu pridružené. Po tom, ako sme vás včera informovali o sérii obvinení podaných na známeho dizajnéra menom Chris Avellone, môžeme dnes pokračovať s oveľa širším výpisom reálnych škandálov.

Začnime u toho vôbec najmenej dôležitého, minimálne z pohľadu vážnosti činu voči následku. Kreatívny riaditeľ vývoja očakávaného projektu Assassin’s Creed Valhalla z dielne Ubisfotu, teda Ashraf Ismail (pracoval mimo iného aj na Black Flag a Origins) odstúpil zo svojej pozície na základe skutočnosti, že mal nemanželský pomer. Rozhodol sa tak spraviť (oficiálne stanovisko), aby si usporiadal veci vo svojej rodine a neprenášal žiadne negatíva na vývoj nového dielu AC. Ashraf si stihol po svojom stanovisku aj zmazať Twitter účet, a tak tu mám pre vás aspoň foto posledného statusu.

Klik pro zvětšení (Na herný priemysel padá jedno sexuálne obvinenie za druhým)

Ďalším pánom na holenie je Andrien Gbinigie, rovnako zamestnanec spoločnosti Ubisoft (Product & Brand Marketing), ktorý je momentálne spojený s vývojom Watch Dogs Legion. Na jeho tričko spadlo oveľa fatálnejšie obvinenie, a to samotné znásilnenie istej slečny, o ktorej Andrien na svojom Twitter účte napísal, že nie je psychicky v poriadku. Toto jeho tvrdenie sa, ale nakoniec ukázalo, ako zavádzajúce a celé vlákno ohľadom toho rýchlo zmazal. Zaujímavosťou je, že sa celá táto kauza dotýka zamestnankyne inej s hrami spojenej spoločnosti, a to KairosMedia. Ide o slečnu Kate, ktorá sa rozhodla svoj zážitok so spomínaným Andrienom opísať na blogu. Spustila tak lavínu ďalších žien, ktoré mali s týmto zamestnancom Ubisoftu podobné problémy. Uvidíme, ako sa k tomu vedenie Ubi postaví.

Vôbec najzásadnejšie je, aspoň podľa mňa, pátranie po istom dizajnérovi Ubisoftu, ktorý pracoval na populárnych značkách tejto spoločnosti a je v biznise už 15 rokov. Ten bol totižto obvinený z mnohých sexuálnych prešľapov kam údajne spadá aj pedofília. Celej veci sa obsiahlo venuje Twitter vlákno nižšie.

Podobne ladených problémov sa v súčasností len hromadí a to po celom game svete a bude ešte zaujímavé sledovať, kam to až zájde a ktoré veľké mená či projekty to poškodí.


DALŠÍ

CGwillWin