Cyberpunk 2077 zažíva ďalší odklad, ako to bude s next-gen verziou?

Cyberpunk 2077 zažíva ďalší odklad, ako to bude s next-gen verziou?
10:08, 19.06.2020

Poľské štúdio CD Projekt RED potrebuje ďalší čas na vyladenie technickej stránky svojej vôbec najväčšej a najambicióznejšej hry, teda projektu Cyberpunk 2077. Aj z tohto dôvodu prichádza ďalší odklad vydania a to tentokrát na 19. 11. 2020, teda fakticky na pred vianočné launch okno spojené aj s príchodom next-gen platforiem PlayStation 5 a Xbox Series X. Nižšie si môžete prečítať oficiálne stanovisko k tomuto rozhodnutiu.

Rozhodli jsme se posunout vydání hry Cyberpunk 2077 ze 17. září na 19. listopadu.

Ti z vás, kteří znají náš způsob tvorby her, vědí, že nevydáme něco, co není připravené. „Vyjde to, až to bude hotové“ – to není jen fráze, kterou říkáme, protože dobře zní. Je to něco, čím se řídíme, i když víme, že to kvůli tomu schytáme. Na druhou stranu jsme si plně vědomi toho, že takové rozhodnutí nás bude stát vaši důvěru a vyměnit důvěru za čas navíc je jedním z těch nejtěžších rozhodnutí, které musí herní vývojář učinit. A přestože si myslíme, že je to pro hru to správné rozhodnutí, rádi bychom se vám omluvili za to, že vás nutíme čekat déle. Máme v úmyslu udělat ze hry Cyberpunk 2077 něco, co s vámi zůstane do dalších let. Koneckonců doufáme, že pochopíte, proč jsme udělali to, co jsme udělali.

V okamžiku, kdy píšeme tato slova, je Cyberpunk 2077 hotový po stránce obsahu i hratelnosti. Úkoly, filmečky, schopnosti a předměty; všechna dobrodružství, která vám Night City může nabídnout – to všechno tam je. Jenže kvůli tak bohatému obsahu a propleteným komplexním systémům to musíme všechno pořádně projít, vyvážit herní mechanismy a opravit spoustu chyb. Obrovský svět znamená obrovské množství věcí, které je třeba vyladit, a právě tímhle ten čas navíc strávíme…“

Klik pro zvětšení (Cyberpunk 2077 zažíva ďalší odklad, ako to bude s next-gen verziou?)

Druhou a logickou otázkou je nástup next-gen platforiem PlayStation 5 a Xbox Series X. Poliaci už teraz jasne deklarujú, že vďaka posunu vydania ich hry bude automaticky nutné priniesť aj lepšiu technickú stránku. Takzvaná funkcia Smart Delivery je pritom v im plánovanom balíčku rozdelená na dve polovičky. Tá prvá, skôr menšia korekcia technickej stránky, sa ukáže už tento rok, avšak na druhý balík poriadnych zmien, si majitelia PS5 a XSX budú musieť počkať až do roku 2021. Viac záberov priamo z hry uvidíme ešte tento mesiac, konkrétne 25. 6. 2020, kedy prebehne toľko plánovaný a už raz odložený digitálny event.


DALŠÍ

CGwillWin