hw
Razer přináší všem hráčům na celém světě THX® Spatial Audio

Razer přináší všem hráčům na celém světě THX® Spatial Audio
02:13, 18.06.2020

Společnost Razer™, čelní světová lifestylová značka pro hráče, dnes oznámila chystané spuštění aplikace Razer THX® Spatial Audio pro systém Windows 10. Aplikace, dostupná pro všechny typy sluchátek, nabízí pokročilý prostorový zvuk v rozhraní 7.1 a nastavitelné virtuální reproduktory, které se starají o nepřekonatelnou poziční přesnost. Razer THX® Spatial Audio tak povyšuje hraní na naprosto novou úroveň. Každý hráč teď dosáhnne na ten nejlepší prostorový zvuk, stačí mít sluchátka s 3,5mm vstupem nebo s USB konektorem, případně Bluetooth sluchátka.

„Se společností THX jsme vytvořili inovativní řešení, které vychází vstříc potřebám těch nejzapálenějších hráčů – dynamický a zároveň přesný poziční zvuk,“ prohlásil Alvin Cheung, viceprezident oddělení periferií firmy Razer. „Dosáhli jsme toho propojením filmového zvukového zážitku, umožněného technologií THX, a široké škály přizpůsobovacích nástrojů Posluchač tak získá maximálně vyladěnou paletu zvuků, kterou si navíc může upravovat dle vlastních představ.“

„Společnost THX těší, že může spolupracovat se společností Razer, a přinášet hráčům díky technologii THX Spatial Audio ještě vytříbenější herní zážitek,“ řekl generální ředitel společnosti THX Ltd. Jason Fiber. „Také při poslechu hudby nebo při sledování filmů naše technologie zaručuje zvuk, který je téměř k nerozeznání od zvuků skutečného světa.“

Klik pro zvětšení (Razer přináší všem hráčům na celém světě THX® Spatial Audio)

Naprosto přesný poziční zvuk pro ten nejlepší audio zážitek při hraní

Aplikace THX Spatial Audio přináší ten nejautentičtější poziční zvuk, kterého navíc mohou díky pokročilému renderovacímu enginu od THX dosáhnout i stereo reproduktory. Systémy umožňující prostorový zvuk tradičně vyžadují více reproduktorů, renderovacímu enginu od společnosti THX však k vytvoření široké zvukové palety a přesného pozičního zvuku stačí pouhé dva kanály. Ať už se jedná o stereo reproduktory nebo sety reproduktorů 5.1 a 7.1, engine v kombinaci s unikátním systémem virtuálních reproduktorů vytvoří naprosto přirozené trojdimenzionální zvukové pole, které oživí jakoukoli hru.

Každý hráč potvrdí, že nalezení soupeřovy pozice často znamená rozdíl mezi vítězstvím a prohrou. Hráči, kteří budou využívat aplikaci Razer THX Spatial Audio, zvládnou podle zvuků vydávaných soupeřem přesně určit, kde se hrozba nachází. Tím získají nebývalou nad protivníky výhodu. Už nebudou muset napínat uši, aby oponenty zaslechli. A díky tomu se méně vyčerpají, takže budou moci hrát déle a lépe.

Na míru upravený prostorový zvuk díky možnosti úplného přizpůsobení

Roky zkušeností s tvorbou 3D zvuku společnost THX naučily, že každý posluchač slyší zvuk jinak a dává přednost jinému zvukovému nastavení. Každý vnímá hlasitost, frekvenci a směřování zvuku jedinečně. Aplikace Razer THX Spatial Audio přináší ten nejdokonalejší posluchačský zážitek díky bohaté nabídce možností přizpůsobení, včetně úpravy pozice reproduktorů, jejich vzdálenosti a hlasitosti, a dává tak každému uživateli možnost vyladit si aplikaci přesně tak, aby vyhovovala jeho preferencím.

Uživatelé navíc mohou zvlášť přizpůsobovat zvuk i u každé hry či média, a tak si dopřát přesně takový výsledek, jaký vývojáři pro své produkty zamýšleli. Díky v aplikaci zabudovanému ekvalizéru si uživatel může vybrat z široké řady přednastavených režimů, případně si upravovat, vytvářet a ukládat svá vlastní nastavení tak, aby si poslech co nejlépe užil. Při hře pomůže poziční zvukový engine THX hráči vyhrát tím, že mu poskytne přesnou zvukovou nápovědu. A pokud uživatel dostane chuť poslouchat muziku, stačí, když jednoduše změní profil v aplikaci Razer THX Spatial Audio, a ta následně vytvoří uchvacující zvuk, který zaplní místnost a postará se o dokonalý zážitek téměř k nerozeznání od reality.

Naprostá kompatibilita

Aplikace Razer THX Spatial Audio pro Windows 10 je navržena tak, aby fungovala se všemi typy sluchátek od všech výrobců. Dokonalý audio zážitek si tak může užít naprostá většina uživatelů. Jelikož je aplikace kompatibilní s analogovými sluchátky s 3,5mm vstupem, sluchátky s USB konektorem a Bluetooth sluchátky, může teď svůj virtuální 5.1, 7.1 nebo stereo zvuk vylepšovat opravdu každý.

Razer THX Spatial Audio rovněž obsahuje dodatečné widgety, které budou krátce po jejím vydání dostupné prostřednictvím panelu Windows Game Bar ve Windows 10 (Win + G). Ty umožní uživatelům rychlý přístup ke všem klíčovým funkcím, jako je například přepínání profilů ekvalizéru v reálném čase.

O APLIKACI RAZER THX SPATIAL AUDIO

Mimořádná poziční přesnost nehledě na zdroj: přesnější poziční lokalizace díky zvuku, který překonává technologii 7.1

Vyladění technologií THX: vytváří zvukovou scénu s kvalitním a realistickým zvukem ve filmové kvalitě

Kalibrace prostorového zvuku: zajišťuje ten nejpřesnější poziční zvuk, který lze přizpůsobit individuálním potřebám každého uživatele

Přizpůsobení ekvalizéru a předvolby THX: posluchač může přes aplikaci měnit nastavení středních, vysokých a nízkých frekvencemi pro zvuk, který bude odpovídat jeho představám, ať už upřednostňuje hluboké basy nebo vysoké tóny

Kompatibilní se sluchátky s 3,5mm vstupem, s USB konektorem a Bluetooth sluchátky


DALŠÍ

CGwillWin