Mrkněte na slovenskou RTS Gray Zone

Mrkněte na slovenskou RTS Gray Zone
16:32, 14.06.2020

Dobrých RTS není nikdy dost. Pokud se vám nechce hrát zmršená veze Warcraftu III nebo si kompilovat kód Command and Conqueru, jež byl nedávno vypuštěn jako open source, moc se toho v žánru neděje. Pro našince by určitě měla být zajímavá záležitost s názvem Gray Zone, o které už jsme se v minulost zmiňovali.

Stojí za ní malé studio Eastworks z Košic, které se ve videoherním prostředí pohybuje již od roku 2011, zatím však pouze vypomáhali větším studiím s jejich projekty ve formě subdodavatele assetů, animací, concept artů atd. Své zkušenosti se rozhodli zužitkovat při vývoji jejich vlastní hry a zatím to vypadá celkem slibně. Gray Zone se profiluje jakožto příběhově zaměřená strategie s využitím stealth prvků. Vzhledem k tomu, že hlavním hrdinou celého dobrodružství je uprchlý otrok na těžařské planetě, se dá očekávat, že budete bojovat proti přesile a frontální útok nebude tou správnou volbou.

Z příběhového traileru se zdá, že nepůjde story bude mít i hitech mysteriózní až fantasy prvky, trochu mi to připomíná tajemné Protossy ze Starcraftu. No uvidíme, co ty portály a modré ženské vlastně znamenají. Hra je momentálně v Early Access režimu na Steamu, kde si ji můžete pořídit za 17€ a pomoci vývojářům ve vývoji tím, že jim dáte feedback a pomůžete najít bugy. Osobně jsem vůči earlyaccess hrám dost skeptický, ale na druhou stranu, podpořit vývojáře z našich luhů a hájů to je něco jiného.

DALŠÍ

CGwillWin