SONY opäť pozerá cez rameno Nintendu a to je dobre...

SONY opäť pozerá cez rameno Nintendu a to je dobre...
13:36, 13.06.2020

Predvčerom sa počas prvej prezentácie projektov na prichádzajúci systém PlayStation 5 (koncom tohto roka), vynorila malá pripomienka večného opisovania, či priamej inšpirácie, ak chcete. SONY totižto naďalej túži konkurovať aj na scéne s 3D "hopsačkami" a s prvou várkou launch projektov na PS5 sa v tomto smere spája zaujímavé duo. Na jednej strane máme projekt Sackboy: A Big Adventure vychádzajúci z čarovného univerza Little BIG Planet a na druhej zase Astro's Playroom, akási odbočka podarenej VR projekcii Astro Bot: Rescue Mission. Ich spoločným menovateľom je túžba vyrovnať sa 3D verzii série Super Mario, aj keď toho opisovania je tam o niečo viacej.

Môžeme začať rovno skúsenou spoločnosťou Sumo Digital (Crackdown 3), ktorá sa stará o vývoj, na prvý pohľad roztomilej, plošinovky Sackboy: A Big Adventure. Jej grafické gro spočíva vo vlnenej textílii a využívaní praktických doplnkov, či už v oblasti papiernictva, alebo šitia. Tu by som mohol rovnako spomenúť evidentnú inšpiráciu hrdinami ako Yoshi, Kirby či papierovým Mariom. Samotná hrateľnost spočíva v prekonávaní pôsobivých prekážok naprieč zábavnými 3D svetmi a to buď ako sólový hráč, alebo v kooperácii od dvoch do štyroch (nižšie prezentovaný trailer priam nabáda ku spomienkam na WiiU exkluzivitu Super Mario 3D World z roku 2013). Podstatou ostáva pôsobivá vizuálna stránka ako aj atraktívna hrateľnost. Aj keď Sackboy: A Big Adventure nedostal oficiálny dátum vydania, je stále reálne možné, že túto hru uvidíme v launch okne po boku samotnej PlayStation 5.

Narozdiel od ambiciózneho hrdinu menom Sackboy, sa projekt Astro's Playroom nebude predávať a príde so samotnou konzolou PlayStation 5 (už nainštalovaná v systéme). Ako som uviedol v prvom odseku, Astro's Playroom vychádza zo suverénne najlepšej 3D plošinovky na PlayStation VR a opäť chce primárne zabávať, to všetko na báze jednoduchej hrateľnosti zmiešanej s humorom. Hlavný hrdinovia (malý roboti), putujú naprieč galaxiou plnou zaujímavých planét a vašou úlohou je im naplniť kapsy čo najväčším množstvom lesklého itemu. Aj na základe free distribúcie chce táto menšia hra ponúknuť tech demo voči schopnostiam DualSense, čím si počas hrania užijete naplno haptickú odozvu ako aj motion prvky. Viac dojmov vám ponúkne trailer nižšie.


DALŠÍ

CGwillWin