Resident Evil 8 nás oficiálne pozval do dediny plnej strachu

Resident Evil 8 nás oficiálne pozval do dediny plnej strachu
09:10, 12.06.2020

Verejné tajomstvo, ktoré svojou spoľahlivosťou dokázal zhmotniť majster insider únikov Dusk Golem, sa včera počas SONY eventu naplnilo do poslednej bodky. V poradí ôsma radová časť kultovej survival horor série Resident Evil je skutočnosťou a to aj s avizovanou príponou "Village". Beriem to ako krásnu pozvánku do dediny plnej tajomstiev a temnoty, ktorú si užijeme v poradí už druhýkrát priamo z pohľadu prvej osoby. Aj keď je na nejaké VR ikonky asi ešte skoro (viac informácií nám Capcom ponúkne o pár týždňov), stále je v hre aj tento možný variant. To podstatné a opäť súvisiace s dávno publikovaným únikom ale ostáva nemenné. Vývoj RE8 sa nechce vzdať poctivých mechaník, ktoré tak krásne fungovali v Resident Evil 7: Biohazard a preto sa môžeme pripraviť na hutnú atmosféru plnú strachu a chuti, odlupovať postupne z toho jantáru temnoty bublajúcej okolo miesta údajnej oázy.

Dej nás zavedie do času po udalostiach v Resident Evil 7: Biohazard, kde Ethan Winters a jeho manželka Mia žijú pokojne na novom mieste, to všetko bez závanu spomienok na pár rokov starú nočnú moru (This is getting old, Jack!). Povolaním systémový inžinier Ethan, snažiaci zapadnúť medzi zdanlivo nevinnú a pokojnú komunitu obklopenú prírodou, však ani len netuší, ako sa veci zvrtnú do rýchlej špirály a to skôr než zaznie prvý výstrel. Opäť si teda zahráme za hrdinu z minulého dielu a opäť to má byť adrenalínom naplnená jazda plná príšer a strachu. Prvý trailer nám toho povedal pomerne dosť, minimálne o krásne hnusnom mrazení vzadu na krku, avšak vôbec najprekvapivejším momentom je ďalšie podčiarknutie úniku o návrate Chrisa Redfielda. Ten síce vyzerá že by potreboval nejakú drastickú formu diéty, každopádne so zbraňou mu to ide stále viac ako dobre a v príbehu Resident Evil Village má hrať dosť podstatnú úlohu.

Klik pro zvětšení (Resident Evil 8 nás oficiálne pozval do dediny plnej strachu)

Dedinka v údolí, kde temnota zahorí. Tak tam nás má po technickej stránke ohúriť istá živočíšnosť a ohromná interakcia. Autori nám nechcú nechať ani milimeter oddychu a akonáhle vyriešime menšiu či väčšiu hádanku, už sa budeme musieť potýkať s pekne nechutným súperom. Dokonca aj efekt vlkolakov, ktorý som v zmysle insider správ bral s dosť veľkou rezervou, sa vo finále ukázal ako fakt, čo nám na zoznam krvilačných protivníkov prináša o jednu prekážku navyše. Nový Resident Evil príde okrem PlayStation 5 aj na Xbox Series X a PC (Steam karta je už nahodená) a to v roku 2021. Viac informácií môžeme očakávať v najbližšej dobe a teraz už spomínaný trailer, ktorý nesie znaky veľkých nádejí a očakávaní.


DALŠÍ

CGwillWin