recenze
Aqua Lungers

Aqua Lungers - recenze
Aqua Lungers - recenze
12:00, 11.06.2020

V dnešní recenzi se podíváme na menší arkádovou záležitost od týmu WarpedCore Studios. Ta nese název Aqua Lungers a zhruba po dvou letech si to namířila z PC na platformu Nintendo Switch. Na otázku, jestli se vyplatí tento titul na ukrácení dlouhé chvíle pořídit, se pokusím odpovědět na následujících řádcích.

Klik pro zvětšení (Aqua Lungers - recenze)

Je vás víc?

Předně je nutno zdůraznit, že Aqua Lungers primárně cílí na hráče, kteří upřednostňují všemožné party záležitosti hrané ve více lidech na jedné obrazovce. Sice totiž disponuje i režimem pro jednoho hráče, nicméně v tomto případě se nejedná o nosný prvek, jelikož co do zábavnosti se s multiplayerovou složkou rozhodně nemůže měřit. Ale popořadě. V Aqua Lungers se vžijete do role potápěče, který má pouze jediný úkol. Ponořit se pod vodu, kde se nachází několik truhel s poklady, případně i nějaké ty vraky. Z těch je nutno postupně odnášet všemožné cennosti a umisťovat je do bedny umístěné na břehu. A co by to bylo za hru, kdyby zde chyběli nějací nepřátelé? Nebojte, i ti tu samozřejmě jsou a jak jinak, než v podobě obyvatel vodní říše, tedy ryb. Ty se dělí do několika skupin, takže v každé úrovni narazíte jak na malé rybky, kterým svým kopím zpravidla na jeden dva údery ukážete, kdo je tu pánem, nocméně nachází se tu i větší kousky. S těmi už je pořízení o poznání těžší a většinou se nezmůžete na víc, než na chvilkové omráčení takové potvory, dalo by se říci bosse.

Klik pro zvětšení (Aqua Lungers - recenze)

Tuhé je to dost

Vzhledem ke skutečnosti, že tito bossové jsou přítomni v každé z herních úrovní, nemáte příliš času se hru „naučit“ hrát a musíte tak již od počátku jet na plný plyn. V některých situacích si tak můžete poměrně záhy připadat lehce frustrováni, ale s trochou šikovnosti se dá z hlubin pohodově prokličkovat po pár minutách tréninku. Horší je to samozřejmě v případě tužších nepřátel, kteří se neštítí po vás i pod vodou střílet ohnivé koule, takže nejste pouze v přímém ohrožení, ale i v tom na dálku. V případě hry jednoho hráče je stejně jako v gaučovém multiplayeru nutno splnit cíl, tedy posbírat dané množství mincí, které vám poslouží jako brána pro vstup do dalšího levelu. Ve více hráčích se do hry vkrádá ještě navíc prvek jakéhosi cíleného záškodnictví, jelikož když praštíte do svého kolegy, jeho poklady z něj vypadnou a můžete si tak tuto kořist zabrat pro sebe. Poté již záleží s kým zrovna hrajete, protože když jsme zkoušeli tuto variantu se synkem, většinou vše skončilo předčasně jeho odhozením ovladače se slovy: „Už nehraju!“

Klik pro zvětšení (Aqua Lungers - recenze)

Bonusy jsou tu též

Kromě těchto klasických třenic se základním vybavením si během hry můžete přijít i k nějakým těm vychytávkám, jako je například možnost vystřelení vašeho kopí, díky čemuž se vám otevírají nové možnosti, jak se vypořádat s podmořskou přesilou. Ani tyto bonusy však nedokáží potlačit hořkou pachuť v situacích, když hrajete sami, jelikož Aqua Lungers jsou skutečně relativně obtížnou záležitostí. Doporučuji však neházet kopí či harpunu do žita a skutečně si tuto záležitost nechat na dobu, kdy budete mít po ruce někoho alespoň na podobné hráčské úrovni jako jste vy sami. Pak je to skutečně legrace.

Klik pro zvětšení (Aqua Lungers - recenze)

Vyhráli si...

Co se mi během hraní hodně líbilo, bylo povedené technologické zpracování. Grafika, ač velmi jednoduchá, hýří detaily a pozadu nezůstávají ani animace. Zvukový doprovod je také ucházející, nicméně musíme vzít v potaz fakt, že se skutečně jedná o menší hříčku, takže na nějaké orgie zapomeňte. Jak jsem již zmínil výše, tak tento titul bych doporučil všem, kteří se rádi baví společně s podobně naladěným osazenstvem ve svém okolí.Poté vás hra zajisté odmění pár hodinkami solidní zábavy. A navíc, jestli patříte mezi pamětníky, kteří ve škole pod lavicí statečně drtili klasickou ruskou Chobotnici, mohli byste Aqua Lungers brát i jako podstatně vylepšenou verzi této „legendy“, která spolu s ostatními podobnými kousky u nás nastartovala módu přenosných herních zařízení.



Za poskytnutí hry děkujeme společnosti WarpedCore Studio

Recenzovaná verze: Nintendo Switch
DOBRÉ
65%
CZECHGAMER
Strhující, raději multiplayerová potápěčská akce, kde nebezpečí číhá skutečně všude.

CGwillWin