(update) Čínsky Tencent kúpil väčšinový podiel v Bohemia Interactive?

(update) Čínsky Tencent kúpil väčšinový podiel v Bohemia Interactive?
09:43, 03.06.2020

Update: Spoločnosť Bohemia Interactive nám práve poslala svoje oficiálne stanovisko v ktorom kompletne popiera stratu svojej nezávislosti.

Informace o vstupu společnosti Tencent do Bohemia Interactive, nebo dokonce o akvizici Bohemia Interactive Tencentem, která se nedávno objevila v médiích, se nezakládá na pravdě. Bohemia Interactive v minulosti vedla jednání o možné strategické spolupráci a může k tomu dojít i v budoucnosti. V současné chvíli se však nic nemění – Bohemia Interactive bylo a zůstává nezávislým studiem.

Ospravedlňujeme sa teda za nižšie definovaný text, ktorý vychádzal z neoverených informácií a je teda z väčšej časti nepravdivým.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

S investíciou na hranici 260 miliónov dolárov, sa známej čínskej spoločnosti Tencent podarilo, po stránke väčšinového podielu, ovládnuť značku Bohemia Interactive (neoficiálne zdroje udávajú až 80% akcií). Autori série ARMA a vo svete rovnako populárneho DayZ, sa tak pridali do celosvetového spolku kolegov z rôznych firiem kam námatkovo spadá Riot Games, Epic Games či Funcom.

Rozprávať sa teraz o celkovom pozadí tejto akvizície je asi bezpredmetné, ostatne obe spoločnosti celú vec zatiaľ vôbec nekomentovali, každopádne dôvodov zo strany firmy Tencent je pochopiteľne obrovské množstvo a ich koreň pramení z politických pomerov v Číne, kde sa regulácie a kontroly, nie len, videoherného priemyslu priblížili k neúnosnej norme a Tencent tak logicky expanduje do celého sveta.

Pre populárnu českú spoločnosť Bohemia to nemusí znamenať vo finále vôbec nič zlé, ba naopak, každopádne väčšina ich hier je dávno lokalizovaná pre Čínsky trh a tak sa za rozhodnutím Tencentu asi skrýva viac než len snaha okupovať tunajšie lúky a háje.


DALŠÍ

CGwillWin