hw
recenze
HyperX Cloud Stinger Core Wireless 7.1

HyperX Cloud Stinger Core Wireless 7.1 - recenze
HyperX Cloud Stinger Core Wireless 7.1 - recenze
12:00, 22.06.2020

Rodina HyperX Cloud sa opäť rozrástla o nového potomka a neboli by sme to my, keby sme sa naň nepozreli a neotestovali všetky jeho vlastnosti. Tentokrát ide o ten najviac nabušený model "nižšej" triedy z HyperX ponuky. Cloud Stinger Core sa totiž to v svojej základnej verzii pohybuje cenovo niekde tesne pod 1000 korunami a tým tak dáva príležitosť naskočiť na palubu aj menej náročným hráčom. Stinger Core Wireless 7.1 nám však už v svojom názve indikuje, že bude mať o niečo navyše.

Klik pro zvětšení (HyperX Cloud Stinger Core Wireless 7.1 - recenze)

V balení nájdeme okrem samotného headsetu USB reciever a USB-C nabíjací kábel. Celoplastový mohutnejší, no za to vcelku ľahký rám dopĺňajú textilné náušníky s koženným lemom, čo tvorí celkovú váhu 280 gramov. Mikrofón je v tomto prípade neodnímateľný, no plne ohybný a tak si jeho sklon dokážete jednoducho prispôsobiť, či v prípade nepoužívania zahnúť dohora aby neprekážal. Na ľavej mušli sa zo spodnej strany pohromade nachádza zapínacie/vypínacie tlačidlo, ovládač hlasitosti a USB-C vstup na nabíjanie headsetu. Samozrejme nechýba aj dióda, ktorá vás upozorní v prípade slabej batérie. Papierová výdrž je až sedemnásť hodín na jedno nabitie, čo vcelku odpovedá realite, avšak záleží napríklad na hlasitosti pri ktorej headset využívate, alebo či máte aktivovaný 7 kanálový zvuk.

Klik pro zvětšení (HyperX Cloud Stinger Core Wireless 7.1 - recenze)

Čo ma pri tomto teste veľmi milo prekvapilo, je jednoduchosť s akou Cloud Stinger spojazdníte. USB Reciever jednoducho zasuniete do PC, podržíte tlačidlo na slúchadlách a v sekunde ich môžete používať. Nie je tu tak za potreby žiadne párovanie alebo inštalovanie akéhokoľvek driveru. Podpora Ngenuity tu samozrejme ako pri každom HyperX produkte je, no jeho prostredníctvom si len dodatočne upravíte audio level, aktivujete 7.1 priestorový zvuk, či skontrolujete stav batérie.

Klik pro zvětšení (HyperX Cloud Stinger Core Wireless 7.1 - recenze)

Keď už 7.1 spomíname, možno by nebolo na škodu v krátkosti vysvetliť, ako to pri tomto ale aj ďalších modeloch v tejto cenovej kategórii vlastne funguje. V prvom rade je nutné podotknúť, že 7 kanálový zvuk musí hlavne podporovať médium, ktoré vám do slúchadiel púšťa zvuk. Teda či už ide o videohru alebo film, väčšinou je za potreby pohrať sa s nastaveniami a 7.1 zvuk vypátrať a zapnúť. Až v tejto chvíli sa oplatí aktivovať funkciu na slúchadlách. Reálny 7 kanálový headset obsahuje 7 reprákov a subwoofer, ktoré prijímajú zvuky v jednotlivých kanáloch a tak vzniká priestorový pocit. Headset ako Cloud Stinger Core využíva takzvaný virtuálny 7.1 zvuk a teda obsahuje len klasické 2 repráky, ktoré dokážu 7 zvukových kanálov po zapnutí funkcie rozložiť na 7 pocitových reprákov. Je treba teda zvážiť či sa investícia do tejto virtuálnej verzie oplatí, no je fakt, že keď si film alebo hru so 7.1 nájdete a pustíte, naozaj to nie je na škodu.

Klik pro zvětšení (HyperX Cloud Stinger Core Wireless 7.1 - recenze)

HyperX Cloud Stinger Core Wireless 7.1 tak ponúka prémiové vlastnosti v tele nižšieho modelu rodiny Cloud. Na hlave sedia veľmi dobre, vďaka plastovému rámu sú naozaj ľahké a textilné náušniky môžu aj napriek predpokladanému rýchlejšiemu opotrebovaniu niekomu sedieť viac. Kvalite zvuku v tejto kategórii nie je čo vytknúť a za cenu približne 95€ alebo 2300 českých korún môžu menej náročnejším hráčom, ktorí však neznesú káble, vyčariť Stinger Core úsmev na tvári.

Za poskytnutí produktu na recenzi děkujeme společnosti HyperX

Klik pro zvětšení (HyperX Cloud Stinger Core Wireless 7.1 - recenze)


CGwillWin