hw
Dell představil nejnovější herní počítače Alienware

Dell představil nejnovější herní počítače Alienware
08:45, 22.05.2020

Alienware má soutěživost v krvi. Chce být neustále na špičce, a proto ve všech produktech využívá nejmodernější technologie. Výjimkou není ani nová řada herních sestav, které staví na osvědčených principech designu a výkonu Alienware a posouvá je na novou úroveň. Jedná se o Alienware Area-51m – nejvýkonnější herní notebook na světě, Alienware m15 a m17 – tenké, ale výkonem nabité herní notebooky a Alienware Aurora – stolní počítače pro e-sporty, nově v nabídce i s kapalinovým chlazením grafiky.

Klik pro zvětšení (Dell představil nejnovější herní počítače Alienware)

Pohled pod kapotu Alienware Area-51m: výkon stolního počítače s možností přetaktování

CPU a GPU Model Alienware Area-51m založený na proslulém designu Legend je výjimečný herní notebook osazený stolním procesorem a grafickou kartou, které je možné upgradovat a přetaktovat. Určený je pro hráče, kteří očekávají maximální výkon a zároveň potřebují svůj stroj přenášet. Nyní ho společnost Alienware představuje v ještě rychlejší a výkonnější podobě. S novými procesory Intel Core S-series 10. generace má 10 jader (jako vůbec první notebook Alienware), 20 vláken a s aktivovanou funkcí Thermal Velocity Boost, která maximalizuje efektivitu a výkon, může dosáhnout taktu až 5,3 GHz.

Klik pro zvětšení (Dell představil nejnovější herní počítače Alienware)

Nová technologie chlazení Alienware Cryo-Tech zvyšuje průtok vzduchu a tím i výkon. Součástí inovované konstrukce chlazení jsou nový panel pro nasávání vzduchu s mřížkou s plástvovou strukturou nad klávesnicí, větší lopatky ventilátoru a nožky zvětšující mezeru mezi tělem a podložkou. Alienware také poprvé nabízí technologii chlazení vapor chamber a u vybraných konfigurací až 12stupňovou regulaci napětí pro maximálně úsporný provoz, která zajistí dostatek energie i na herní maratony. Hráčům, kteří hledají alternativní možnosti grafické výbavy, nyní Area-51m nabízí i AMD Radeon RX.

Klik pro zvětšení (Dell představil nejnovější herní počítače Alienware)

Modernizovaný notebook Area-51m je koncipovaný tak, aby nabízel nejlepší možný zážitek na 17“ displeji. V nabídce jsou konfigurace s UHD displejem i varianty s FHD displejem s vysokou obnovovací frekvencí (až 300 Hz) určené pro esport. Všechny nabízí dokonale prokreslený obraz a rychlost potřebnou k poražení všech soupeřů. Nadpozemský zážitek ze hry umocňuje nově konstruovaná klávesnice Alienware s hloubkou stisku 1,7 mm, podporou stisku libovolného počtu kláves současně a plně nastavitelným osvětlením RGB pro jednotlivé klávesy. Na trh přichází 9. června za cenu od 3049,99 USD. Pro podrobnější seznámení se s novým notebookem Alienware Area- 51m, navštivte Arénu Alienware.

Klik pro zvětšení (Dell představil nejnovější herní počítače Alienware)

Tenké, ale výkonem nabité herní notebooky Alienware m15 a m17: dokonalý mix schopností

Nové notebooky Alienware m15/m17 se mohou chlubit elegantním, kompaktním designem a špičkovým výkonem. Patří sice mezi nejtenčí herní notebooky na trhu, ale rozhodně nejsou žádná lehká váha, co se týče nejen výkonu ve hrách, ale také výdrže.

Nová generace notebooků m15/m17 je vybavená nejrychlejšími mobilními procesory Intel Core H 10. generace, jejichž verze i9-10980HK je odemčená pro přetaktování. Vyznačují se bleskurychlou odezvou, konzistentním výkonem a vynikajícím podáním obrazu pro plynulejší hru. Notebooky m15/m17 vykazují největšího nepřítele hráčů – teplo – do patřičných mezí pomocí nové koncepce chlazení Alienware Cryo-tech. Jako první na trhu nabízí také technologii regulace napětí HyperEfficient Voltage Regulation, která pomáhá udržet vysoký výkon po delší dobu. U modelu m17 zajišťuje maximální grafický výkon karta NVIDIA GeForce RTX 2080 SUPER Max-P.

Klik pro zvětšení (Dell představil nejnovější herní počítače Alienware)

Technická specifikace notebooků m15 a m17 sama o sobě je pozoruhodné čtení – až 32 GB operační paměti typu DDR4, čtečka karet Micro-SD, rozhraní Thunderbolt 3, nové možnosti volby interních grafických karet dosahujících vyšší snímkové frekvence (NVIDIA GeForce / AMD Radeon) a výběr z barevných variant „Dark Side of the Moon“ a „Lunar Light“, u obou nově v provedení s tvrzeným průhledným povlakem pro vyšší ochranu před ušpiněním. Nejnovější verze jsou k dispozici za cenu od 1499,99 USD (15”), respektive 1549,99 USD (17”). Pokud se chcete s novými notebooky Alienware m15 a m17 seznámit blíže, navštivte Arénu Alienware.

Klik pro zvětšení (Dell představil nejnovější herní počítače Alienware)

Esportování s Alienware Aurora: stolní počítač s kapalinou chlazenou grafickou kartou

V roce 2004 přišla společnost Alienware jako první s kapalinou chlazeným stolním počítačem a dnes představuje své první PC Alienware Aurora s kapalinovým chlazením grafické karty zapojeným do sběrnice PCI-e. Nový systém chlazení je k dispozici pro grafickou kartu NVIDIA GeForce RTX 2080 SUPER. Snižuje teplotu až o 19,5 % a hluk až o 69,2 %. Hráči i profesionálové, kteří uvažují o pořízení počítače Alienware Aurora, si tak mohou zvolit kapalinové chlazení jak procesoru, tak grafické karty.

Počítače Aurora je navíc možné snadno rozšiřovat a upgradovat bez nářadí. Jsou vybaveny procesory Intel Core i9-10980HK 10. generace, operačními paměťmi HyperX FURY XMP DDR4 a výkonným (volitelným) napájecím 1000 W zdrojem. V nabídce je také celá řada rozšiřitelných konfigurací pro ty, kdo si chtějí přetaktovat procesor. Ti, kdo ocení efektní doplňky, mohou využít nový světelný kruh, který modelům v barvě Lunar Light dodá plně přizpůsobitelnou čtvrtou světelnou zónu AlienFX.

Vedle toho, že Alienware Aurora slouží fakticky jako hlavní desktop týmu Liquid, hrají se na něm také zápasy jako Riot LCS nebo turnaje LEC. Alienware také navazuje partnerství se školami, kde se snaží zavést počítače Aurora jako standard pro herní a esportové programy. Již dnes jsou k dispozici konfigurace v cenách od 1129,99 USD, další konfigurace v cenách začínajících již na 879,99 USD přijdou na trh 28. května. Chcete-li se s novým herním počítačem Alienware Aurora R11 seznámit blíže, můžete navštívit Arénu Alienware.

Herní monitor Alienware 25 360 Hz: zrozený pro esport

Hráče, kteří požadují mimořádně rychlý displej s nejkratší možnou odezvou, vtáhne do akce herní monitor Alienware 25 Gaming 360 Hz (AW2521H) v klasickém Alienware designu Legend. Nový monitor s úhlopříčkou 24,5 palce má obnovovací frekvenci 360 Hz – tedy třikrát vyšší než naprostá většina herních monitorů – a podporuje funkci NVIDIA G-SYNC. Díky rychlé technologii IPS poběží všechny hry zcela plynule, prakticky bez trhání nebo rozmazávání obrazu, s konzistentními barvami ze všech úhlů.

Technologie Game Shift a procesory a grafické karty nové generace zajišťují optimální výkon pro hráče s omezeným rozpočtem

Pro hráče s omezeným rozpočtem Alienware modernizoval notebooky Dell G3 15 a G5 15 tak, aby si na nich bylo možné užívat intenzivní hraní delší dobu. Tyto notebooky se budou dodávat s nejnovějšími mobilními procesory Intel 10. generace řady H a grafickými kartami NVIDIA GeForce. Technologie Game Shift umožňuje jedním stiskem tlačítka zvýšit otáčky ventilátoru na maximum a optimalizovat výkon. Oba stroje nabídnou displej s obnovovací frekvencí 144 Hz, u modelu G5 15 bude v nabídce i varianta s 300Hz displejem pro zcela plynulý obraz. Notebooky G3 15 a G5 15 jsou k dispozici v cenách od 779,99 USD, respektive 829,99 USD.

Nové stolní počítače a notebooky Alienware a G Series si můžete prohlédnout zde.

DALŠÍ

CGwillWin