Táto adventúrka inšpirovaná svetom Lovecrafta zasiahne nový Xbox

Táto adventúrka inšpirovaná svetom Lovecrafta zasiahne nový Xbox
08:13, 09.05.2020

Projekt Call of the Sea je jeden z toho inak poriadne objemného vreca indie produkcie, ktoré pred pár dňami otvoril Microsoft, počas svojho eventu Xbox 20/20. Fakticky ide o logickú adventúru v prostredí nádhernej prímorskej prírody, ktorá ponúka podmanivý komiks art na štýl Sea of Thieves a aká, samozrejme, príde ešte tohto roku aj na PC. Pre mňa vôbec najzaujímavejšia informácia, ak sa teraz pozerám podrobnejšie na PR materiáli, spočíva v inšpirácii svetom slávneho majstra strachu a temnoty, H. P. Lovecrafta.

Hlavná hrdinka postráda jedného milovaného manžela a jediné čo jej po ňom ostalo je dopis s nejasnou pointou. Jeho obsah odštartuje hľadanie a pátranie na neznámom ostrove, ktoré povedie k objaveniu zvyškov stratenej civilizácie. Akonáhle sa pokúsite odomknúť tamojšie hádanky a tajomstvá, ktoré odhalia stopy k osudu vášho manžela, celé toto dobrodružstvo naberie efekt takzvanej osudovej expedície. Ale v priebehu vášho hľadania si čoskoro uvedomíte, že nie všetko na ostrove je také, ako sa zdá.

Call of the Sea je príbeh o záhadách a objavovaní samých seba, autori z Španielskeho indie štúdia Out of the Blue (12 veteránov, ktorých mená sú podpísané pod hrami ako Red Matter, Metroid Samus Returns, Deadlight, Gylt, Celeste, Guacamelee 2 a Space Lords), chcú aby sme prežívali zúfalú cestu jednej ženy za jej láskou a zároveň si potrápili svoje mozgové závity. Nižšie si môžete pustiť prvý trailer, ktorý bol prezentovaný počas už spomenutého eventu 20/20.


DALŠÍ

CGwillWin