hw
Logitech G a McLaren ohlasujú novou éru pretekov

Logitech G a McLaren ohlasujú novou éru pretekov
10:51, 25.03.2020

Vo svetle súčasnej hrozby okolo dopadu Koronavírusu na našej bežné spoločenské fungovanie, sa všetky kultúrne a športové akcie začínajú pomaly ale iste sťahovať do online priestoru, z čoho pochopiteľne chcú ťažiť nie len hráči/športovci, ale aj samotný organizátori jednotlivých akcií. V tomto duchu sa herná divízia spoločnosti Logitech, teda "G" rozhodla prehĺbiť spoluprácu so známou automobilkou McLaren, aby spolu odštartovali novú éru eSportu a pretekania v elektronickej forme. Viac o tomto podaní ruky sa dozviete z tlačovej správy nižšie.

Klik pro zvětšení (Logitech G a McLaren ohlasujú novou éru pretekov)

Lídri v odbore spolupracujú na potláčaní rozdielov medzi závodmi v reálnom a virtuálnom svete. Logitech G tiež podporuje lokálne hráčske akcie.

Logitech G, značka spoločnosti Logitech, oznámila predĺženie partnerstva so spoločnosťou McLaren, ktoré odštartuje novú éru pretekov. Obe spoločnosti tento rok ešte viac prehĺbia spoluprácu v oblasti e-športov s využitím bohatých skúseností McLarenu zo sveta motoristického športu aj automobilového priemyslu a odborných znalostí Logitech G v oblasti e-pretekov, e-športov a herných technológií.

„Logitech G podporuje e-športové iniciatívy spoločnosti McLaren od samého počiatku a som rád, že v tom budeme naďalej pokračovať. Oceňujeme jedinečný prístup a spôsob spolupráce Logitech G s jej partnermi, ktorý vedie k vytváraniu najlepších herných zážitkov a vysoko kvalitných produktov,“ povedal Mark Waller, riaditeľ predaja a marketingu spoločnosti McLaren Racing. „Sme radi, že môžeme hráčom spoločne ponúknuť novú súťaž G Challenge a otvoriť tak ďalší bránu do sveta automobilových pretekov.“

Klik pro zvětšení (Logitech G a McLaren ohlasujú novou éru pretekov)

Logitech G a McLaren stoja na čele prebiehajúceho prudkého rozvoja e-pretekania. Súťaže, ako McLaren Shadow Project a Logitech G Challenge, zohrali kľúčovú úlohu v rýchlom raste hernej komunity aj záujmu o e-šport. V rokoch 2018 a 2019 pritiahli obe akcie dohromady viac ako milión súťažiacich. V ďalšom kroku McLaren a Logitech spoja svoje sily do jedinej napínavej súťaže G Challenge 2020, najrozsiahlejšej e-pretekárskej súťaže na svete.

„McLaren je priekopníkom v automobilovom priemysle aj v extrémne konkurenčnom svete Formule 1. Teší nás, že môžeme pokračovať v partnerstve a uskutočňovaní spoločnej vízie, ktorá zahŕňa aj zvýšenie prestíže e-pretekov v hernej komunite i mimo nej,“ povedal Vincent Borel, generálny riaditeľ Logitech G pre herné simulácie. „Spoločne s McLarenom vytvoríme vzrušujúci e-športový zážitok, ktorý vyvolá nadšenie a súťaživého ducha vo všetkých účastníkoch.“

Odpočítavanie do začiatku on-line závodnej súťaže G Challenge práve začalo. Nenechajte si ujsť túto významnú akciu a navštívte stránku alebo vložte svoj email na logitechgchallenge.com, aby ste dostávali vždy aktuálne informácie o G Challenge a plánovaných súťažiach v roku 2020.

V Čechách a na Slovensku spoločnosť Logitech podporuje aj lokálne akcie. V roku 2020 spojila svoje sily s najznámejšou a tradičnou automobilovou súťažou Virtual GP a ako exkluzívny partner sa stáva súčasťou aj Tipsport COOL ligy.

V šampionáte Virtual GP sa novo hrá v hre iRacing a Logitech tu bude mať svoju vlastnú stajňu v spolupráci s teamom eSuba a spoločnosťou CZC.cz. V minulom roku reprezentoval farby Logitech jazdec Simon Kovačič, ktorý sa stal víťazom juniorskej súťaže VGP.

Klik pro zvětšení (Logitech G a McLaren ohlasujú novou éru pretekov)

„Spolupráca s Virtual GP pokračuje aj v sezóne 2020 a my sme veľmi radi, že s nami bude opäť Simon. Vidíme v ňom veľký potenciál nielen ako jazdca, ale aj ako pravého reprezentanta značky Logitech G,“ povedal Jiří Pacovský, marketingový manažér pre Česko a Slovensko. Súťaž začína už tento mesiac a končí veľkým finále na For Games.

Logitech G tiež podporí tohtoročnú Tipsport COOL Ligu, čo je tradičná niekoľko mesačná súťaž v jednom z najpopulárnejších e-športových tituloch CS:GO. Celoročné exkluzívne partnerstvo prináša obom tradičným značkám na poli e-šport silné spojenie, aké na tuzemskej hernej scéne nie je. Logitech G ponúkne nielen špeciálnu súťaž o najlepšieho tuzemského hráča, ale aj produkty pre víťaza prvej a druhej ligy.

„Sme radi, že sme spojili sily s tými najlepšími na česko-slovenskom trhu. Spojenie s najúspešnejšou hernou organizáciou eSuba a najprestížnejšou ligou chceme posunúť lokálny gaming vpred,“ vysvetľuje Pacovský účasť v súťaži.

DALŠÍ

CGwillWin