komentář
Budúci mesiac vychádza krásna symbióza

Budúci mesiac vychádza krásna symbióza
Budúci mesiac vychádza krásna symbióza
11:00, 22.02.2020

Málokedy pripadne na jeden konkrétny dátum vydanie dvoch nesmierne očakávaných titulov, ktorých filozofia je v základe čistým protikladom. Na 20. 3. 2020 však pripadlo vypustenie "Pekla a Neba" alias projektov DOOM: Eternal a Animal Crossing: New Horizons. Tento zaujímavý fakt vo mne vyvolal až filozofické úvahy, keďže sa sám na oba tituly nesmierne teším a súčasne, v nich vidím ikonickú symboliku akéhosi zábavného Jing Jang efektu.

Legendárna FPS od id Software, bez ktorej by žáner rýdzo akčných zážitkov nebol dnes ani z polovice tak kvalitný, sa na pulty obchodov prirúti, ruka v ruke so sociálnou adventúrou z originálnej Nintendo továrne. Čo obe tieto hry spojuje? Zdanlivo absolútne nič, avšak vydanie v ten istý dátum je pozdvihnutie pre každého uvedomelého nadšenca videohernej kultúry, ktorá za posledné dve dekády ušla obrovský kus cesty. Máme totižto slobodu voľby a kto chce likvidovať démonov za zvuku metalovej hudby, zatiaľ čo krv farbý obrazovky z druhej strany, môže sa naplno realizovať. Tak ako aj milovník relaxačného pobytu v krajine rozprávok, kde nezomrie ani ten roztoč prežúvajúci matrac, ktorý si s nadšením umiestnite do rohu svojej novej chatky.

Verím, že na svete je veľa podobne zmýšľajúcich konzumentov tak ako som napríklad ja, čo sa teší až si po hodinke brutálnej akcie, prepne tú divadelnú scénu do zenovej atmosféry plnej harmónie. Zároveň túto predstavu pasujem za argument voči všetkým negatívnym názorom na "kultúru vrahov", ktorých vraj vychovali hry ako také. Nech už si teda toho 20. 3. zakúpite čokoľvek z dua DOOM a Animal Crossing, alebo prípadne obe hry súčasne, verím, že popud ktorý vás k tomu povedie je zábava bez predsudkov. To je totižto tá najlepšia facka do tváre každého obmedzeného názoru na kultúru video zábavy, ktorými nás v posledných rokoch intenzívne kŕmia.

Klik pro zvětšení (Budúci mesiac vychádza krásna symbióza)



CGwillWin