Surreálna adventúra Edgar príde tento mesiac

Surreálna adventúra Edgar príde tento mesiac
13:50, 13.02.2020

Za celým názvom Edgar: Bokbok in Boulzac sa skrýva, pre mňa opäť jedinečný dôkaz o neustálej dôležitosti živenia podhubia klasických adventúr. O to viac, ak sa vývoja ujme mladé talentované zoskupenie, v tomto bode to je francúzske štúdio La Poule Noire, a otlačí do archaických postupov istú osobitosť a čaro.

Presne to splňuje aj projekt Edgar, čo je čírou náhodou zároveň meno hlavného hrdinu žijúceho ako pustovník v lese, v období štyridsiatych rokov. Edgar sa s radosťou obklopuje tekvicami a obrovským počtom sliepok, za čím však netreba hľadať nič negatívne, len snahu predísť problémom. Nanešťastie sa nad jeho dovtedy pokojným životom rozhostí neočakávaná katastrofa a zarastený Edgar je nútený vyraziť do mesta plného nových zážitkov.

Autori sa tu snažili vyprodukovať silný efekt bizarného humoru spojeného s rozprávkovým artom, ktorý vás posadí do kresla a ukáže tradičný francúzsky vidiek plný nie len klišé ale aj originálnych NPC postáv. O kvalitách tradičnej adventúrky Edgar: Bokbok in Boulzac sa budeme môcť presvedčiť od 26. 2. 2020, kedy hra príde v Steam a Switch verzii. Neskôr by sa mala dočkať aj konzola Xbox One. Teraz už však nechám prehovoriť najnovší trailer.


DALŠÍ

CGwillWin