hw
recenze
Genesis Radon 610 HD

Genesis Radon 610 HD - recenze
Genesis Radon 610 HD - recenze
12:00, 10.02.2020

Značka Genesis už není úplným nováčkem na gamingovém trhu, takže mnoho vás už určitě mělo šanci se s jejími produkty setkat. Osobně jsem zkoušel hned několik herních periferií od tohoto polského výrobce, ale nutno říci, že kvalita byla poněkud kolísavá. Nyní tu před sebou máme článek zaměřený na sluchátka Radon 610 HD, jejichž předchůdce se mi líbil, čili jsem podobný výsledek očekával i v tomto případě.

Klik pro zvětšení (Genesis Radon 610 HD - recenze)

Konstrukčně jsou sluchátka řešená jinak než starší modely - velké kulaté náušníky potažené imitací kůže v kombinaci se širokým náhlavním můstkem dodávají headsetu robustní vzhled a nemáte tak pocit, že byste jej zničili, ani když s ním v ragi hodíte o stěnu, poté, co vám nějaký ruský kolega podělá hru. Jasně, na procházku do města si tahle sluchadla nevezmete, pokud tedy není vaší fashion ikonou Otík, a to ani kvůli tomu, že logo výrobce je na mušlích červeně podsvícené a ve tmě to vypadá celkem cool.

Sluší se říct, že připíchnout je k mobilu (discmanu, walkmanu…) by ani nešlo, jelikož Radon 610 HD se ke zdroji připojují pomocí USB kabelu (který je mimochodem potažený hrubým textilním úpletem, díky čemuž se nekroutí), takže je ve výsledku, jdou použít pouze u PC a PS4 (případně i NS, což jsem ale nezkoušel). Součástí výrobku je integrovaná zvuková karta, nicméně není k mání vůbec žádný software, takže si nemůžete nic poladit. Vzhledem k tomu, že stejně jako další modely i 610 HD obsahuje emulaci 7.1 kanálů, by bylo příjemné to alespoň otestovat a mít možnost tuto feature vypnout/zapnout. Co si budeme povídat, 7.1 zvuk stejně většina současných her nepodporuje a člověk si bohatě vystačí se starým dobrým stereem a využitelnost této technologické vychytávky pro hraní je tedy diskutabilní.

Klik pro zvětšení (Genesis Radon 610 HD - recenze)

Na levém sluchátku se tradičně nachází mikrofon, jehož nožička je vyrobena z měkkého plastu a dá se tedy snadno zoohýbat a nastavit dle vašich potřeb. Ideálně tedy tak, aby vás ostatní slyšeli a přitom vám nezasahoval do zorného pole, že? Koncovka mikrofonu je osazena červenou LEDkou, indikující zapnutý mikrofon, což je little touch, který se mi líbil i na předchozím modelu. Pokud se vám další světýlko v pokoji nelíbí, můžete si na koncovku dát textilní návlek, který je k headsetu dodávan. Samotný vypínač mikrofonu je umístěn taktéž na levé mušli vedle kolečka hlasitosti (který neovládá systémovou hlasitost ve Windows, ale opravdu jen těch sluchátek).

Klik pro zvětšení (Genesis Radon 610 HD - recenze)

Co se samotného zvukového přednesu týče, tady musím říct, že to žádná sláva není a předchozí model na tom v tomto ohledu o poznání lépe. To že Genesis použil větší měniče rozhodně neznamená, že se závratně posunula zvuková kvalita. A jestli ano, v tak spíše k horšímu. Dle mého názoru tomu nepomáhá i ona nemožnost vypnout si 7.1 emulaci a absence softwaru od výrobce. V základu je přednes hodně dutý, basy vlažné a středy prakticky chybí. Když si trochu pohrajete s ekvalizérem, dá se ze sluchátek vymáčknout o něco víc, ale to pouze v případě, že s nimi budete pařit na počítači, kde taková možnost existuje.

Je však potřeba se podívat i na cenovku. Headset se se prodává za cenu kolem osmi stovek, čili jde o víceméně lowend a nemůžeme u něj očekávat žádné zvukoporno. Když jsem poslech nabídl pár lidem, co se u mě doma objevili, nikdo si výrazně nestěžoval a je faktem, že já sám jsem poněkud zmlsaný, takže pokud nejste na kvalitu audia zrovna ujetí, bude vám vše připadat v pořádku a o to tady jde.

Za poskytnutí produktu na recenzi děkujeme společnosti Genesis

Klik pro zvětšení (Genesis Radon 610 HD - recenze)


CGwillWin