PUBG představilo novou mapu a odebralo Vikendi

PUBG představilo novou mapu a odebralo Vikendi
12:58, 15.01.2020

V PUBG už brzo odstartuje Season 6 a nyní známe novinky, které ji budou provázet. Kromě standardního nového Battle Passu a kosmetických věcí, se hráči dočkají zbrusu nové mapy. Ta pro někoho bohužel nahradí sněžné Vikendi, které bude nyní dostupné pouze pro privátní zápasy. Autoři tím chtějí zajistit rychlé matchmaking časy a také se chystají mapu upgradovat a upravit na základě poznatků z celého roku co byla dostupná ve hře (dorazila v prosinci 2018).

Klik pro zvětšení (PUBG představilo novou mapu a odebralo Vikendi)

Nová mapa nese jméno Kakarin a je zasazena někam na sever Afriky. Jedná se o malou mapu o rozměrech 2 km na 2 km. Její kamenitý terén nabídne podle tvůrců intenzivní souboje jako má mapa Miramar, to včetně delších sniperských soubojů. Na opačném spektru budou intenzivní souboje uvnitř podzemních tunelů. Vše ale v tempu malé mapy Sanhok, protože i zde bude lobby pouze pro 64.

Klik pro zvětšení (PUBG představilo novou mapu a odebralo Vikendi)

Pouze u mapy Kakarin bude fungovat novinka tzv. Black Zone. Ta zajistí, že se mapa bude každý zápas měnit a nepůjde počítat s jistotou, že nějaký dům bude v lokaci, která je v kruhu. Black Zone totiž dokáže rozbombardovat lokaci k nepoznání, a to, jak poškodit, ale také úplně zničit celé domy. Takže pokud budete v novém fialovém kruhu a uslyšíte sirénu - vezměte nohy na ramena.

Mezi exkluzivní zbraně patří nová Sticky Bomb (něco jako C4 v jiných hrách). Ta půjde použít také k destrukci předem určených zdí, což umožní útočníkům získat nový přístupový bod do obsazených pozic nepřátel. Pro hráče schovávající zase umožní vytvořit novou únikovou cestu či palebnou pozici.

Klik pro zvětšení (PUBG představilo novou mapu a odebralo Vikendi)

Všechno zmíněné je zatím dostupné jenom na testovacích serverech (pouze PC). Vydání na živé servery proběhne 22. ledna na PC a konzole se dočkají 30. ledna. Dnes na PC dorazila pouze novinka známá z test serverů a do motorové rogalo, které přidává hře úplně nové "obzory". Konzoloví hráči jej obdrží spolu s šestou sezonou. Více o novém patchi si můžete přečíst přímo u PUBG.


DALŠÍ

CGwillWin