Čo je vlastne Pokémon Sword and Shield Expansion Pass?

Čo je vlastne Pokémon Sword and Shield Expansion Pass?
10:06, 10.01.2020

Na včerajšom Pokémon evente, ktorý trval bezmála dvadsať minúť, sa stihlo ukázať hneď niekoľko zaujímavostí zo sveta populárnych vreckových príšer. Tou vôbec najzásadnejšou bol však rozhodne nový obsah do regulárne poslednej časti Sword and Shield. Tá obdrží dva DLC balíčky príslušné k dodatku "Meč" a "Štít", kde v prvom prípade pod názvom The Crown Tundra a v druhom The Isle of Armor.

Zaujímavosťou je však istý paradox a zároveň ďalšia zásadná novinka v distribúcii tejto slávnej série. Vydávanie dvoch takmer identických dielov je už tradíciou dlhé desaťročia, avšak predaj DLC, ktoré sa viaže len ku konkrétnej časti a ponúka úplne iný obsah, to je obchodná novinka, ktorá konzumenta môže prísť celkovo aj na 180 Dolárov. The Isle of Armor totižto vloží do Shield verzie novú lokáciu tropických ostrovov aj s novým príbehom a naopak The Crown Tundra, zamrznutú zem plnú chladných Pokémonov. Nintendo si touto obchodnou praktikou na seba začína pliesť nie práve ideálny bič, ktorý asi bude časom len a len rásť.

Vráťme sa teraz k samotných príšerkám. Celkovo sa ich počet, po vydaní menovaného obsahu, navýši o 200 kusov aj s čiastočnou možnosťou prerodu do Dynamax formy (to je ten virtuálny gigantizmus). Na spomínaných ostrovoch budete môcť z nich chytiť úplne nového menom Kubfu a naopak, v prostredí tundry legendárneho Calyrexa. Poteší aspoň možnosť výmeny týchto druhov bez vlastníctva spomínaných expanzií? To už necháme na vás, každopádne ak ste zanietený milovník tejto značky, určite sa vám oplatí si zakúpiť Expansion Pass pre konkrétny diel a to v hodnote necelých tridsať dolárov.


DALŠÍ

CGwillWin