hw
10 rokov so spoločnosťou Nintendo na jednom obrázku

10 rokov so spoločnosťou Nintendo na jednom obrázku
09:50, 02.01.2020

Dekáda je slovíčko, ktoré v hernej branži budete tento rok slýchať určite častejšie než po minulé roky, čomu rozhodne vďačíme za magické číslice 2020. V tejto súvislosti sa aj veľké spoločnosti ako je práve Nintendo, radi chvália a bilancujú posledných desať rokov existencie a svoje produkty, nech už je reč o hardvére alebo softvére, radi vystavujú na obdiv.

Dnes si takto môžeme jednoduchou kolážou produktov od Big "N" zhodnotiť ich prínos do sveta zábavnej interakcie. Celé to fakticky začali už v roku 2011, kedy priniesli očakávanú evolúciu fenomenálneho handheldu DS. Tá spočívala 3D efekte bez nutnosti dodatočných periférií a aj keď úvod predaja tohto systému nebol ani náhodou nejako ružový, následné zníženie ceny a príchod očakávaných titulov, nakopol čísla a celá 3DS mašinéria sa dala do pohybu.

Úspech na handheldovej scéne chceli zopakovať aj vo sfére dospelých konzol, zvlášť s prihliadnutím na rovnako fenomenálne Wii. To sa im však vôbec nepodarilo, keďže u WiiU (2012) kompletne nezvládli väčšinu kľúčových aspektov. Od dizajnu, cez marketing až po samotné prezentovanie hotového výrobku. WiiU prepadol, ale cez to všetko dokázal so sebou priniesť hromadu kvalitných AAA exkluzivít, z ktorých sa pár dostalo aj na obrázok nižšie. O tom ako si neúspech s ikonkou U dokázalo Nintendo vynahradiť s prívlastkom Switch, vás už asi teraz informovať netreba.

Je teda jasné, že Nintendo bude aj v ďalšej dekáde videohernej kultúry udávať nové trendy a nech už pôjdu do akéhokoľvek rizika, vždy to bude s chuťou posúvať hranice ďalej a zabávať nás novými spôsobmi. Preto ich mnohý z nás nakoniec vlastne tak milujú a sú im verný aj v ťažkých časoch neúspechov.

Klik pro zvětšení (10 rokov so spoločnosťou Nintendo na jednom obrázku)


DALŠÍ

CGwillWin