speciál
10 ideálnych darčekov pod stromček

10 ideálnych darčekov pod stromček
10 ideálnych darčekov pod stromček
10:00, 09.12.2019

A máme to tu zase! Papierové adventné kalendáre nemilosrdne strácajú na váhe a dátum štedrého dňa sa blíži rýchlosťou horiacich čínskych svetiel z Lidla. Pokiaľ patríte ku tej svedomitej časti populácie a darčeky pre svojich blízkych máte už dávno zabalené, nebude pre vás nasledujúci zoznam produktov asi až tak podstatný. Ak však idete skôr cestou akejsi záchrannej brzdy a nakupujete na poslednú chvíľu, možno v zaujímavých a nie len striktne herných produktoch nižšie, nájdete to pravé a ideálne pod stromček.

Klik pro zvětšení (10 ideálnych darčekov pod stromček)

HP Sprocket

Spoločnosť Hewlett-Packard prináša na trh už druhú generáciu týchto prenosných mini tlačiarní. Sprocket pracuje na princípe termosublimácie, vďaka čomu sú výsledné fotografie vyvedené do slušnej ostrosti (400 DPI) a v rovnako podarených farieb. Vôbec najväčšou výhrou je však samozrejme kompaktnosť a takmer maximálna sloboda. Funkčnosť prístroja je však limitovaná pracovnou teplotou a ak by ste chceli tlačiť v extrémne chladných podmienkach (niekde na svahu napríklad), tak treba rátať s istým oneskorením. Najnovšia verzia Sprocketu sa oproti svojmu predchodcovi môže pochváliť takzvaným párty modusom, ktorý umožňuje k nemu pripojiť niekoľko zariadení naraz.

DJI Mavic Mini

Najmenší a naj kompaktnejší dron v hre? Tak to je rozhodne posledná novinka celosvetovo známej spoločnosti DJI. Ich Mavic Mini totižto strčíte pohodlne do kapsy a pri váhe len 250 gramov, vám nepadnú nohavice ku kolenám. Jednoduchosť ovládania a absencia nutnosti vlastniť nejaké povolenia od samosprávy, z neho robia o to atraktívnejší výrobok, čomu pomáha aj nadštandardná výdrž akumulátora (30 minút v ideálnych podmienkach). DJI posúva hranice komfortu a v spojení s ich aplikáciou, sa razom môžete stať režisérom vlastných a úžasných mini filmov s profesionálnym strihom. Cena je navyše, bez analógového ovládača (dron je možné na kratšiu vzdialenosť obsluhovať telefónom), zrazená na prijateľnú hranicu 400 Euro.

HyperX Cloud Alpha S

Na rad sa konečne pretlačilo aj nejaké to herné náradie a tentokrát vyberáme z audio sekcie. V nej sme vám nedávno ponúkli test novej verzie kultovej značky HyperX Cloud, ktorá s prívlastkom Alpha S prišla na scénu v atypickej modrej farbe avšak, s opäť úžasnou zvukovou paletou. 7.1. zvuk zatavený do hliníkového rámu, vám svojím pohodlím nezničí účes a aj po niekoľkých hodinách intenzívneho hrania, či prípadne len počúvania muziky, doceníte nazbierané skúsenosti firmy HyperX. Ak teda poznáte niekoho vo vašom okolí, kto zúfalo potrebuje vymeniť slúchadlá za niečo poriadne kvalitné, s Alpha S mu vyčarujete úsmev na tvári. Ideálny vianočný darček ku nebesky modrým ozdobám na stromčeku.

Nintendo Switch Lite

Po celom svete populárny Switch, teda hybridná platforma s nekompromisným portfóliom titulov (viac než 2000 hier!), sa vo svojej druhej verzii transformuje na čistokrvný handheld. Lite forma tak síce eliminuje možnosť odpojiť ovládače a samotný stroj prepojiť s veľkou TV, ale isté straty mu zároveň ponúkajú aj značné výhody. Jednak vo forme váhy, len 275 gramov ale aj z toho vyplývajúcej kompaktnosti. Lite je vskutku prenosným zariadením a výdrž batérie atakujúc hranicu siedmych hodín (záleží od jasu), je splneným snom pre každého milovníka vonkajšieho hrania. Pod stromčekom ho môžu vaši blízky objaviť už za viac ako rozumnú sumu 200 Euro, čím sa im pochopiteľne otvorí priestor na doháňanie restov z minulých generácií. Dobre totižto vieme, že to vrece hier je z väčšej časti naplnené hromadou portov z iných platforiem, ktoré sa tak pod čipom NVIDIA Tegra tešia novej pozornosti.

SEGA Mega Drive Mini

Ikonická značka SEGA s jej fakticky naj kultovejším hardvérom vôbec, teda konzolou Mega Drive, sa aktuálne vrátila na scénu. Stačilo jej len naskočiť na trend zmenšovania a výsledkom je uzavretá retro platforma SEGA Mega Drive Mini, ktorá vám za necelých osemdesiat euro, prináša spomienky v celkovom počte 42 titulov. Narozdiel od konkurencie, teda od Nintenda a SONY, sa teda jedná o vôbec najväčšiu základňu starých klasík. Dostali sa tam legendy ako Street Fighter II‘: Special Champion Edition, Ghouls ‚n Ghosts, Earthworm Jim, Sonic the Hedgehog, Mega Man, Castlevania: Bloodlines, Golden Axe a mnohý ďalší. Pomocou HDMI pripojenia sa tak jednoducho vrátite do detských čias aj pri moderných televízoroch, ktoré by ste s podobnými hrami donedávna len ťažko kombinovali. Z môjho pohľadu tak ide o priam ideálny vianočný darček pre každého, komu robilo v detstve logo spoločnosti SEGA najlepšieho priateľa.

LEGO Technic Land Rover Defender

Asi by sa na šieste miesto nášho rebríčku ideálnych vianočných darčekov dala usadiť kompletná sekcia LEGO, nech už sa rozprávame o Technic, Ideas alebo Creator. Každopádne tu prevážili doslova moje vlastné osobné preferencie, keďže jeden z darov, ktoré som sám zaradil na zoznam prianí je ikonický Land Rover Defender, z nedávnej variácie LEGO Technic. Vôbec poprvýkrát bola totižto v stavebnici Lego použitá jeho slávna farba a keďže vývoj tejto viac než 2 500 dielcovej skladačky bol priamo po boku firmy Land Rover, jej potencionálny majitelia sa môžu tešiť na stavbu vôbec najkomplikovanejšej mechanickej prevodovky v ére menom slávnej stavebnice LEGO. Pochopiteľne ide o darček ideálny pre chlapcov v dospievajúcej až dospelej fáze (minimálna hranica je jedenásť rokov), zvlášť ak sa radi vyžívajú vo funkčnosti komplikovaných vecí. LEGO Technic Land Rover Defender dostanete v súčasnosti za rovnako slušnú sumu niečo nad stopäťdesiat euro.

Resident Evil Racoon Police Department

Aby ste ma tu zase neobvinili z nejakej reklamnej kampane platenej z vreciek hore uvedených spoločností, na siedme miesto v poradí som usadil cenovo dostupnú a praktickú vec. Ide o plne licencovanú mikinu od spoločnosti Capcom, ktorá je súčasťou oficiálneho "merču" k návratu kultového survival hororu Resident Evil 2. V tomto prípade budem hovoriť priamo z vlastnej skúsenosti, keďže som produkt zakúpil hneď v dvoch veľkostiach a tak mám bezprostrednú reakciu na spracovanie. Mikina je prevedená do štýlu kombinácie nepriestrelnej vesty s logom R.P.D, z čoho nájdete tento nápis na oboch stranách. Vôbec najlepším efektom je však materiál imitujúc samotnú vestu, ktorý vytvára efekt reality a ideálny nástroj na cosplay. Na rameni je skutočná nášivka s logom R. P. D. a kvalita materiálu odpovedá ilustračnej fotografii nižšie.

Klik pro zvětšení (10 ideálnych darčekov pod stromček)

Genesis Xenon 770

Spoločnosť Genesis je vlastne, ak sa budeme rozprávať o financiách, vôbec najideálnejším predvianočným kamarátom pre vašu peňaženku. Táto firma zaoberajúca sa vývojom hardvéru pre hráčov, sa totižto snaží minimalizovať koncovú cenu na základe čo naj ideálnejšej kombinácie použitých materiálov, avšak to všetko v zmysle čo najlepšej kvality. Výsledkom sú často dosť slušné výrobky za pár euro. Jeden z vôbec posledných takýchto produktov je aj modulovaná myš Xenon 770, ktorú sme vám nedávno zrecenzovali. Medzi jej prednosti, okrem evidentnej koncepcie ideálneho nastavenia počtu tlačidiel, patrí RGB podsvietenie, slušne fungujúci softvér s hromadou možností a cenovka pohybujúca sa na hranici tridsiatich euro. Ak teda máte doma niekoho, kto často mení MMO za FPS koncept a naopak, Xenon 770 by mohol byť tou správnou voľbou pre jeho radostný úsmev.

Kniha Console Wars

Čo by to bolo za vianoce, ak by ste pod voňavou jedličkou (pokojne aj umelou variáciou) nenašli nejakú tú knihu. Vec, čo vás ako dieťa asi nikdy nedokázala uspokojiť, avšak v dospelosti už to tak byť vôbec nemusí. V prípade viac než päťsto stranovej knižky spisovateľa menom Blake J. Harris, sa už nejaký ten čas dá hovoriť o komplexnej histórii vzniku konfliktov vo videohernej kultúre a zvlášť jej kritických momentov, kedy sa giganty ako SEGA a Nintendo medzi sebou "mlátili" hlava ne-hlava. Pozadia týchto ich súbojov sa dokonale a s hromadou zaujímavostí dajú nájsť práve v knihe Console Wars, ktorú však musíte pretrpieť len v originálnom znení. Ak teda poznáte milovníka videohernej kultúry, čo nemá problém so znalosťou angličtiny, kniha Console Wars je tu pre vás a to aj v ponuke lokálnych kníhkupectiev.

Microsoft Xbox One Wireless Elite 2

Druhá generácia kultového gamepadu Elite, ktorý mnohý z nás považujú za vôbec to najlepšie v danom segmente, sa v predvianočnej nálade dostáva na pulty obchodov. Iste, mohli by ste ma zahriaknuť s argumentom okolo pomerne vysokej ceny (cca 150 Euro), avšak ak ste niekedy držali v ruke pôvodný Elite, je vám asi jasné, že tu sa platí za úžasné pohodlie, odolnosť a variabilitu. Veľkou novinkou je určite nabíjateľný adaptér s výdržou až 40 hodín, USB-C, ako aj kompatibilitou s Xbox One a zariadeniami s Windows 10. Priam ideálny darček pre každého majiteľa spomenutej hernej konzole, ktorý vlastní prvý Elite.



CGwillWin