Path of Exile právě zničil Blizzard

Path of Exile právě zničil Blizzard
23:03, 15.11.2019

Populární free-to-play akční RPG Path of Exile pořádá tento víkend historicky svůj první ExileCon v domovském Aucklandu (Nový Zéland). Na zahajovací show představili plány hry do budoucna a prakticky dali fanouškům to co chtějí, ale tak stylově, že by se Blizzard měl za poslední roky stydět.

V první řadě je to Path of Exile 2, což není nová hra. Pouze druhá kampaň do Path of Exile, což znamená, že se stále jedná o jednu hru. Hráčům zůstane vše co mají, skilly zůstanou, ale navíc s novinkami, které postupně přinese update 3.9 a 4.0 si budou moci projít jak první tak druhou kampaň, které obě vedou ke stejnému End Game.

Do hry přibude 19 nových Ascendacy Class, nový management Gemů, který umožní jednoduší upgradování na nově nalezenou zbraň atd. Navíc hra obdrží obrovský upgrade grafického enginu, který bude fyzikálně založen a vypadá nádherně. Datum vydání 4.0 alias PoE2 nemá, ale beta bude někdy začátkem 2020.

Rozšíření sezón, které se nadále budou střídat co tři měsíce se také chystá a dvě novinky, které nedokáži popsat byly představené (hru tak dalece neznám).

A jakoby nestačilo, že pokračování/rozšíření vypadá lépe než celé Diablo 4, které je v nedohlednu. Nakonec si sympatičtí vývojáři z Grinding Gear Games nechali experimentální překvapení. Mnozí nevěřili zda se jedná o vtip nebo realitu, ale druhá možnost byla pravdou. Path of Exile Mobile je v experimentální fázi a hratelná na ExileConu. Je to ovládaním uzpůsobená verze hry, která však neztratí nic ze své komplexnosti. Zde autoři celkem trefně naráželi na loňský fail Blizzardu z několika úhlů a je to víc než vtipné.


DALŠÍ

CGwillWin