A Plague Tale: Innocence a GreedFall boli komerčne úspešné

A Plague Tale: Innocence a GreedFall boli komerčne úspešné
13:09, 14.11.2019

Máme tu dobré správy z tábora spoločnosti Focus Home Interactive, ktorá nám tento rok priniesla svoje dva akési "pokusy". Po stránke nejakých globálnych investícií do vývoja, sa totižto rozhodli vybrať cestou úzkej medzierky medzi plnohodnotným a často predraženým AAA vývojom a lacnou produkciou podobnou indie scéne. Výsledkom tejto taktiky sú hry A Plague Tale: Innocence a GreedFall.

Z môjho pohľadu to bola predovšetkým prvá menovaná originalita a vôbec dejovo takmer dokonale spracovaná akčná adventúra, ktorá by si rozhodne úspech či formu pokračovania zaslúžila. A zdá sa, že minimálne prvá túžba sa naozaj aj naplnila, keďže francúzsky producent Focus Home Interactive, ohlásil nárast svojich tohtoročných ziskov s atakovaním hranice osemdesiatich miliónov eur. V zmysle percent ide o nárast v podobe 80%. Samozrejme im gratulujeme, avšak dovolím si záverom jednu menšiu poznámku.

Nedávno sme vám, v súvislosti s Focus Home Interactive, písali o dosť nepríjemnej situácii jedného z ich dlhoročne využívaných vývojárov (Ukrajinská firma Frogwares), ktorých portfólio projektov mal v zmysle produkcie na starosti práve Focus Home. Ten im však, podľa svojej novej internej politiky, nepredĺžil licencie a o tomto kroku ich informoval tak neskoro, že už nestihli adekvátne zareagovať a väčšina ich starých hier bola následne stiahnutá z digitálnej distribúcie. Toto celé píšem ako zrkadlo k miliónovým cifrám vyššie, ktoré ako vidíte, majú aj svoju tienistú stránku.


DALŠÍ

CGwillWin