Bethesda úplně ztratila kontakt s realitou

Bethesda úplně ztratila kontakt s realitou
08:14, 24.10.2019

Promiňte mi, ale tomuhle už se nejde ani smát. Fallout 76 vyšel před rokem v naprosto tragickém stavu jak technickém (bugy), tak i z pohledu hratelnosti a zábavy, kterou hráči série hledají. Nedodělaný, bez obsahu, bez vize. O aroganci a problémech Bethesdy se mluví střídavě celý rok a jen tak to neskončí.

Studio totiž představilo nové předplatné pro Fallout 76, které nabídne aktivním hráčům několik benefitů, proto začneme u nich. Majitel předplatného dostane možnost založit si tzv. Private World a ten sdílet až se 7 kamarády. Tudíž v předplatném je možnost, která ve hře měla být od začátku - hrát sám bez otravných ostatních lidí, kteří nijak zážitek nezlepšují. Pouze jeden z hráčů musí mít předplatné, aby svět fungoval. Pokud předplatné vyprší, svět zmizí. Zároveň v Private Worlds není podpora modů.

Klik pro zvětšení (Bethesda úplně ztratila kontakt s realitou)

Dále tu je Scrapbox díky němu bude moci hráč uschovávat výrobní materiály bez omezení. Ok, to je vlastně příjemné zlepšení, které nikoho trápit nemusí. Nový Surival Tent, který umožní rychle postavit místo pro fast travel a obsahuje vše podstatné. Každý měsíc předplatitel obdrží 1650 Atomů (prémiová měna) k nákupu předmětů z herního obchodu. Nakonec jeden outfit a nějaké tanečky.

Takhle to nezní zas tak zle, že? Soukromé servery prodává Battlefield a jiné hry už roky. Na kosmetické kraviny jsme zvyklí ze všech her. A těch pár zlepšováků pro pohodovější hraní by mohlo aktivního hráče potěšit. Jenže, je tu velké, ale VELKÉ ALE a tím je cena. Bethesda se rozhodla, že za měsíc Fallout 1st (jak se předplatné jmenuje) bude chtít 12,99USD a za rok 99,99USD (2300Kč???). Což je cena celkem blízko tradičním MMO (WoW, FF14, TESO), ale Fallout 76 zdaleka není MMO, je to live service hra, která nemá tolik obsahu jako zmíněné. V případě, že si říkáte, ale fanoušek Falloutu chce Fallout. Tak pro ně je tu Xbox Game Pass (v případě Ultimate za 14,99USD), který obsahuje Fallout 3, Fallout 4, Fallout New Vegas a The Outer Worlds, což jsou čtyři hry, které jsou víc Fallout než Fallout 76.

Klik pro zvětšení (Bethesda úplně ztratila kontakt s realitou)

Jaký je tedy závěr? Na internetu je několik teorií a jedna z nich je, že Blizzard zaplatil Bethesdě, aby se o něm nemluvilo tak moc. Dobrá to je vtip, ale Bethesda opět dokazuje, že ztrácí kontakt s realitou a zákazníky. Letos vydala průšvihy RAGE 2 a Youngblood. Fallout 76 provází jedna kontroverze za druhou. Před týdnem oznámili, že slibované DLC, které přidá do hry NPC a rozhovory jménem Wastelanders, bude odloženo na příští rok (mělo vyjít nyní). Jen tak týden po tom představí předražené předplatné bez většího obsahu? To chce už velkou PR odvahu nebo aroganci, vyberte si dle svého. Za sebe mohu říci, že se každým dnem bojím o osud Doom Ethernal víc a víc.


DALŠÍ

CGwillWin