Activision ujasňuje mikrotransakce v novém CoDu

Activision ujasňuje mikrotransakce v novém CoDu
10:13, 18.10.2019

Zatímco v komunitě hráčů Call of Duty panuje celkem pozitivní nálada, protože betaverze hry ukázala potenciál, že letos bude Modern Warfare stát za to. Pořád visela ve vzduchu palčivá otázka jak to bude s mikrotransakcemi. Není se čemu divit, například poslední Black Ops 4 byli v jádru velice dobrou hrou, ale tři měsíce poté ji Treyarch spolu s Activision dostali na kolena příšernými mikrotransakcemi a pay-to-win zbraněmi v loot boxech. Není tedy divu, že když někdo v betě viděl schované menu říkající Supply Drop (loot box), byl oheň na střeše.

Dlouhé mlčení od Infinity Ward a Activisionu ničemu nepomáhalo. Až v tomto týdnu se dali věci do pohybu. Nejdřív jeden z IW opravdu ujišťoval, že nepracují na loot boxech.

Current events from r/modernwarfare

Nyní máme k dispozici celý blog post od Activision, který vysvětluje systém monetizace v Modern Warfare (je smutné, že dodatečná monetizace je už prostě standard). Ten standardně opakuje to, že hra bude mít cross-play, DLC zdarma a žádný Season Pass. A rovnou říká, že ve hře nebude systém loot boxů, ale dodatečné odměny a monetizace bude formou Battle Passu. Ten bude mít jak free tak prémiovou větev a každý hráč přesně uvidí co kupuje. Důraz je kladen také na to, že jakékoliv věci ovlivňující hratelnost nebudou k zakoupení a půjde pouze o kosmetické věci. Novinkou je také to, že podobně jako ve Fortnite, půjde v Battle Passu odemykat i prémiovou měnu CoD Points, za kterou se dá nakupovat ve hře obsah. Důležité také je, že všechny nové zbraně půjdou odemknout pouhým hraním hry.

Na papíře to zní skvěle, ale soudy si dovolíme nechat až hru opravdu uvidíme a hlavně jak to bude vypadat za dva tři měsíce. Až budou recenze venku a nastoupí naplno obchodní strategie (což je modus operandi posledních několika dílů CoD). Protože jakkoliv je Battle Pass příjemnou formou odměňování a progressu, dá se udělat opravdu, ale opravdu špatně, že hráč se cítí jako otrok tlačený k použití kreditní karty. Ale ze zkušeností s Activision jsme přesvědčeni, že to s námi myslí "upřímně".


DALŠÍ

CGwillWin