Song of Horror vychádza presne na Halloween

Song of Horror vychádza presne na Halloween
13:51, 15.10.2019

Dalo by sa to označiť za poriadne klišé, vydávať interaktívny horor na, aj u nás, populárny Halloween, každopádne projekt Song of Horror sa k tomuto kroku stavia otvorene a už 31. 10. 2019 začne strašiť prvými dvoma epizódami. Áno, čítate správne, stále tu máme spoločnosti ktoré radi siahnu po epizodicky distribuovanom procese a svoje diela tak postupne dávkujú, v tomto konkrétnom prípade, rovno do hláv milovníkov hororu s účtom na Steame. O čom to však celé bude?

Príbeh pojednáva o rodine slávneho spisovateľa menom Sebastian P. Husher, ktorý sa aj po boku verných doslova prepadne pod zem. Jeho osud však nieje ľahostajný trinástke senzácie chtivých nadšencov jeho kultu osobnosti, a práve títo hrdinovia, sa stanú postupne vaším nástrojom na odhalenie pravdy a dôvodov zmiznutia Hushera a jeho rodiny. Španielsky autori z Protocol Games, sa pri výbere konceptu ich hry Song of Horror rozhodli pre skutočne netradičné mechaniky. Každá jedna z trinástich postáv totižto môže reálne a nenávratne zomrieť priamo počas pátrania (zomrú všetci a hra končí). Akonáhle sa to stane, úlohu detektíva preberá ďalší v poradí a ten nadviaže tam, kde prestala postava minulá.

O dosť zaujímavejšie potom znie umelá inteligencia (zlo a temnota), ktorá sa likvidáciou vašej trinástky učí a vyvíja tak, aby vás mohla pri ďalšej príležitosti prekvapiť niečím novým. Svet a okolie sa vraj prispôsobuje vášmu konaniu, čím môžeme Song of Horror pokojne pasovať za blížiace sa prekvapenie roku 2019, v zmysle nezávislých hororov rozhodne. Prvé dve epizódy si ostatne skúsime už koncom tohto mesiaca, na spomínaný sviatok všetkých svätých, inak zvaný ako Halloween.


DALŠÍ

CGwillWin