hw
Potvrzeno PlayStation 5 přijde příští Vánoce

Potvrzeno PlayStation 5 přijde příští Vánoce
14:33, 08.10.2019

Ne, že by to bylo nějaké překvapení, ale Sony oficiálně dnes potvrdilo, že další PlayStation se bude opravdu jmenovat PlayStation 5. A na trh přijde ve "vánočním okně" 2020, což je více méně podobné releasu PS4, která se začala prodávat 14. prosince v ČR.

Magazín WIRED také vydal dlouhý článek (ještě jsem nestihl přečíst), kde probírá některé nové detaily. Nejvíc se tam mluví o novém ovladači, který místo starých známých vibrací bude obsahovat haptic odezvu. Ovladač tak bude moci dávat více různých pocitů různými druhy vibrací. Vývojáři budou také moci nastavovat odpor triggerů, takže půjde vytvořit třeba lepší pocit při natahování luku a šípu (že by narážka na to, že Horizon 2 dorazí na launch?). Logicky nový ovladač bude používat USB-C a bude mít lepší baterii. Dále jsem tam zahlédl zmínky o SSD a ray-tracingu.

Článek WIRED byl doplněn na oficiálním blogu PlayStation, kde se shrnuje něco podobného. Ale zajímavý je konec, kde se autor loučí s tím, že i na PS4 se chystají pecky do doby než dorazí PS5 - Death Stranding, TLOU2 a Ghosts of Tsushima. Znamená to, že Tsushima vyjde ještě před PS5? Nebo budou tyhle všechny tituly cross-gen? Otázek je stále spousta.


DALŠÍ

CGwillWin